1,105,375 Community Members

mono audio output

Member Avatar
Phaelax
Practically a Posting Shark
880 posts since Mar 2004
Reputation Points: 52 [?]
Q&As Helped to Solve: 54 [?]
Skill Endorsements: 4 [?]
 
0
 

My friend has a Gateway FX laptop or something with Vista. The right speaker stopped working (i checked all the balance settings). I've searched around for how to change the output from stereo to mono, but they all say the same thing; set it to mono (laptop output) in the sound settings. This laptop has no mono option, only 2-channel stereo. Any suggestions?

Member Avatar
HoustonIT
Posting Whiz
395 posts since Mar 2008
Reputation Points: 12 [?]
Q&As Helped to Solve: 45 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Do you have the latest drivers from Gateway?

Member Avatar
cguan_77
Nearly a Posting Virtuoso
1,379 posts since Apr 2007
Reputation Points: 8 [?]
Q&As Helped to Solve: 117 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

check out the wires on your speaker might be loss, cut or what..and also checked the connector of your speaker it might be damaged..try using other speaker if same thing is happening..or else check out the settings in your control panel --- audio devices -- whether you accidentally change the settings to either left only or right only,,make sure that the position of the slider bar is at the center..good luck..

Member Avatar
jane305
Newbie Poster
2 posts since Jun 2009
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

I have a problem with my audio to can anybody help me about it

Member Avatar
cguan_77
Nearly a Posting Virtuoso
1,379 posts since Apr 2007
Reputation Points: 8 [?]
Q&As Helped to Solve: 117 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

I have a problem with my audio to can anybody help me about it

what problem?

Member Avatar
dorkwad
Light Poster
34 posts since Jun 2009
Reputation Points: -10 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Don't know if you still have the problem... Making the assumption that your control panel is set to Classic Mode (just go to the CP, should be a setting) go to Sound and Audio Devices under "Speaker Volume" click "Advanced", then in the drop down, select "Laptop Mono".

Member Avatar
Adijumi
Newbie Poster
1 post since Apr 2010
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

In my audio setting panel there is no mono option, I searched everywhere. Please help me! I need forced mono. But it seems win7 with Realtec HD doesnt have mono setting. Help!

Member Avatar
caperjack
I hate 20 Questions
13,849 posts since Aug 2003
Reputation Points: 875 [?]
Q&As Helped to Solve: 901 [?]
Skill Endorsements: 69 [?]
Team Colleague
 
0
 

In my audio setting panel there is no mono option, I searched everywhere. Please help me! I need forced mono. But it seems win7 with Realtec HD doesnt have mono setting. Help!

mono to what ,just trying to figure out why you would need mono

Member Avatar
morten32
Newbie Poster
1 post since Apr 2010
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

My Mac has only mono output :(

Member Avatar
caperjack
I hate 20 Questions
13,849 posts since Aug 2003
Reputation Points: 875 [?]
Q&As Helped to Solve: 901 [?]
Skill Endorsements: 69 [?]
Team Colleague
 
0
 

you all suck ###. if you can only wear an earbud in one ear or something or if only one earbud works then you definitely want mono, else you could miss out on a whole guitar solo or something if it's tracked to the opposite side! dumb shits

oh ,simply go out and buy a new set of ear buds ,bud

Member Avatar
rreighe
Newbie Poster
1 post since Aug 2011
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

hey what about me? i need to force my laptop to do mono because at chuach sometimes we run my laptop through the system and i can only send the left channel through the laptop for a number of reasons that make sense, and I would like to be able to run my lappy (win7) in a forced mono mode. regarless of the situations of why i need mono, i'd still want to know how to do mono on my windows seven laptop. help? maybe the cat just feels obligated to make up some motive, what if he just prefers mono?

You
This article has been dead for over three months: Start a new discussion instead
Post:
Start New Discussion
View similar articles that have also been tagged: