1,105,295 Community Members

How do I find my win 7 Home Premium Product key on Dell Inspiron Laptop

Member Avatar
jason allen
Newbie Poster
1 post since Mar 2011
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

How can I manually go in and find the win 7 product key on my dell inspiron laptop it is not on the bottom of my laptop

Member Avatar
Rik_
Posting Maven
2,556 posts since May 2009
Reputation Points: 111 [?]
Q&As Helped to Solve: 221 [?]
Skill Endorsements: 8 [?]
 
0
 

If it is not on the bottom of your laptop then you need to contact Dell.

Member Avatar
zelkea
Posting Whiz
325 posts since Jul 2006
Reputation Points: 5 [?]
Q&As Helped to Solve: 35 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 
Member Avatar
dmcaarlson
Junior Poster
135 posts since Jun 2007
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 17 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

While the product key utilities Zelkea mentioned are great, Dell is required in its OEM agreement with Microsoft to put the product code certification seal on your machine. Even if the utilities find it, you need to contact Dell to get a seal.

Member Avatar
zelkea
Posting Whiz
325 posts since Jul 2006
Reputation Points: 5 [?]
Q&As Helped to Solve: 35 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

@dmcaarlson,

Let me get this straight, if you bought a laptop from dell and over time the sticker was ripped, missing, faded, etc. You would contact the manufacture to get a replacement versus using one of the said utilities?

When Dell refuses to send you a brand new license key since they do not track keys to machines what would you do then go buy a new license?

If that is true you are a better man than I am, I would grab my legally purchased license versus buying a new one regardless of the state of the sticker. That is if I was just reinstalling my OS on the same equipment.

Member Avatar
dmcaarlson
Junior Poster
135 posts since Jun 2007
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 17 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Zelkea - if the cert is rubbed off over time, Dell does not have to replace it. My comment about Dell only applies if you bought the machine and it somehow arrives without it. I do know a couple people who got machines through the Dell outlet with OS's on the machine where this happened.

Your suggested links, with others, are a great way to get the number manually, and if this is an old machine I hope the OP will try one.

Member Avatar
zelkea
Posting Whiz
325 posts since Jul 2006
Reputation Points: 5 [?]
Q&As Helped to Solve: 35 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

@dmcaarlson,

Gotcha, that makes perfect sense now, thanks for the clarification. You had me questioning my ethics with regards to licensing :).

Member Avatar
dmcaarlson
Junior Poster
135 posts since Jun 2007
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 17 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Licensing questions are always sticky, aren't they, Zelkea?

Member Avatar
zelkea
Posting Whiz
325 posts since Jul 2006
Reputation Points: 5 [?]
Q&As Helped to Solve: 35 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

They sure are! I am glad we were able to upgrade to datacenter licenses which covers our virtual farm now I don't have to worry about my MS OS's just everything else :ooh:

Member Avatar
Reverend Jim
Noli mentula
5,387 posts since Aug 2010
Reputation Points: 744 [?]
Q&As Helped to Solve: 643 [?]
Skill Endorsements: 51 [?]
Moderator
Featured
 
0
 

Free keyfinder at

http://download.cnet.com/3001-2094_4-10694022.html?spi=f34fce99a2880231b8f73c05a543996e

or you can Right-Click on My Computer and select "Properties". The bottom section of the window should say "Windows Activation" followed by "Windows is activate", then "Product ID: #####-#####etc"

mohd iqbal
Newbie Poster
1 post since Nov 2012
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
Unverified Member
 
0
 

i want product id no i have bought dell laptop before 5th month , a massage come for activation product ke is xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx but id required for activatoin please send id no as early as possible
thanking you sir

Member Avatar
gerbil
Industrious Poster
4,621 posts since May 2005
Reputation Points: 183 [?]
Q&As Helped to Solve: 338 [?]
Skill Endorsements: 5 [?]
 
0
 

There was no need to put your product key up [a moderator should delete that ,please...].
When you install Windows and enter that above product key a Product ID will be created. You can find that by looking at My Computer properties... it is in the registration information. You don't need it. A hardware identifier is also created from some of your hardware serials, models... this and the above Product ID are used to create a unique Installation ID. That is what is needed to activate by telephone, and when you go through the process of doing that, that Installation ID will be revealed to you.
To activate by internet, you need know none of the above.

You
This article has been dead for over three months: Start a new discussion instead
Post:
Start New Discussion
Tags Related to this Article