1,105,416 Community Members

interesting lag spikes

Member Avatar
Bromeo
Newbie Poster
1 post since Sep 2011
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

I recently purchased a new labtop and it seems to have issues with my wireless network. When connected every 10~30 seconds the connection drops (this can be observed when downloading something and the speed goes from 2Mb+ to 0 and during games with unplayable lag spikes). It almost immediately climbs back up to the old connectivity but the lag that goes with the spikes makes games almost unplayable. I'm fairly certain that it is something wrong with the labtop as my old labtop and my roomate's desktop do not have the same problem. Any help with this problem would be appreciated, thank you.

Computer sepcs:
Intel Core i5 460M(2.53GHz) 15.6" 6GB Memory 500GB HDD DVD Super Multi NVIDIA GeForce GT 425M 802.11b/g/n Wireless LAN

Router/Modem:
motorola SURFboard DOCSIS 3.0 cable modem

Member Avatar
flagstar
Practically a Master Poster
615 posts since Oct 2009
Reputation Points: 111 [?]
Q&As Helped to Solve: 63 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Well might as well try to update the driver for wireless network. OR perhaps connect an ethernet cable to your desktop (which won't use your wireless connection) and check if you can get fine connection. Test with games as well for lag spikes and stuff...

You
This article has been dead for over three months: Start a new discussion instead
Post:
Start New Discussion
View similar articles that have also been tagged: