1,105,232 Community Members

stuck at 5a in boot screen

Member Avatar
chound
Junior Poster
147 posts since Aug 2004
Reputation Points: 1 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Hi,

I changed my video card day before yesterday from ATI 4650 to 6670, and then I had problems while switching on my computer for a few times, then it got sorted.

Today, windows informs me that my computer is running slow, so it wanted to switch of aero interface. I clicked no. Then when I restarted my pc, the screen got stuck on "starting windows" so I reset it. Then I got the error "0xc00000e9", So I used windows 7 dvd and it repaired itself. But still the computer speed was very slow. Then again the computer got stuck at "5a" in the bios screen. Also sometimes I got a screen saying Intel Boot Agent
PXE-E61: Media test failure, check cable.

So I checked in the internet and found out that it had something to do with hard disk.

So I disconnected the hard disk and ran Ubuntu Live CD, for about 30 mins and the computer worked fine. I was able to browse internet.

Now I've reconnected the HDD and am able to use windows 7. Speed has come back to normal.

So I want to know if the problem is due to the HDD and should I get it replaced?

HDD is Seagate Barracude 7200 500 GB
Mother board is DP55WB
4 GB ram
Windows 7
Asus ATI 6670 1GB DDR5

Thanks in advance

Member Avatar
Rik_
Posting Maven
2,556 posts since May 2009
Reputation Points: 111 [?]
Q&As Helped to Solve: 221 [?]
Skill Endorsements: 8 [?]
 
0
 

Seagate do a hdd diagnostic tool on their website called sea tools, use it to test your hdd.

Member Avatar
chound
Junior Poster
147 posts since Aug 2004
Reputation Points: 1 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

ok, thanks

You
This article has been dead for over three months: Start a new discussion instead
Post:
Start New Discussion
Tags Related to this Article