1,105,644 Community Members

Toshiba Satellite A135 won't boot

Member Avatar
drigby123
Newbie Poster
3 posts since Jun 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

I tried starting my laptop this morning, but it won't boot up. I haven't added any new hardware, and don't think it got dropped. It shut down normally last night.
The power light comes on normally (blue) when I press the power button, and the harddrive light flickers for an instant (blue) then goes off. My CD light is on, but orange, and the drive won't open.
Can anyone advise me?

Thanks in advance...

Member Avatar
majestic0110
Nearly a Posting Virtuoso
1,310 posts since Oct 2007
Reputation Points: 187 [?]
Q&As Helped to Solve: 80 [?]
Skill Endorsements: 11 [?]
 
0
 

Hmm, interesting. Is your battery dead completely? Thinking the mains power supply might have blown - I have had a Toshiba laptop mains that blew myself. Had to change the fuse then it was fine....

Member Avatar
drigby123
Newbie Poster
3 posts since Jun 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Hmm, interesting. Is your battery dead completely? Thinking the mains power supply might have blown - I have had a Toshiba laptop mains that blew myself. Had to change the fuse then it was fine....

Thanks for responding.
My battery looks good and it charged up... does that still sound like a blown fuse?

Member Avatar
majestic0110
Nearly a Posting Virtuoso
1,310 posts since Oct 2007
Reputation Points: 187 [?]
Q&As Helped to Solve: 80 [?]
Skill Endorsements: 11 [?]
 
0
 

Not a blown fuse, perhaps your battery has faulted. I don't suppose you have another to test do you?

Member Avatar
drigby123
Newbie Poster
3 posts since Jun 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

No...
But even when I remove the battery and run off the power outlet, I'm having the same problem.

Member Avatar
johnsworth
Newbie Poster
3 posts since Jul 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

hey guys i have the same problem. i am currently trying to help a friend fix his toshiba satellite a135. the problems you are having are the same as mine black screen,some lights work,dvd drive will not open,and yet my fans start running. to me it like it tries to start up then like 4 seconds later it just stops and sets there with some lights on and fans running. i heard something about bad power supply problems but i don't know if that's our problem. i am right now in the middle of full disassembly and hope the problem jump out at me. please don,t give up on this problem. i am finding it really hard to find anybody with these exact issues.

Member Avatar
rgreen
Newbie Poster
14 posts since Jun 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

I dont know if this will help but its worth a shot. I was working on a dell insperation desktop with the same symtoms. lights fans and nothing else. it turned out to be one of the memory moduals. i removed one and when i booted it went into bios and showed a memory change message. when i removed that one and put in the other it booted. i bought another gig of ram and was back going.

Member Avatar
johnsworth
Newbie Poster
3 posts since Jul 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

thanks for the suggestion i will try it. who would have thought that would be your problem. these issues are hard to figure out cause its nothing very signifigant.

Member Avatar
johnsworth
Newbie Poster
3 posts since Jul 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

tried removing one of the memory sticks but it still didn't do anything. what ever it is power is only getting to the lights and the fans. i wonder if it is a busted motherboard. i tried to get some info off of toshiba's website but there website is about as useless as this laptop. upon reading a whole lot of forums the only thing i have found out is alot of people have had broken satellite a135 but they all had a warranty. That's what my friend should have got when he bought this P.O.S. i'll keep lookin.

Member Avatar
brettbrett
Newbie Poster
1 post since Nov 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

My Laptop is doing the same thing!!
Did anyone on here get their problem resolved??? If so, please explain. Any help will be great...

Member Avatar
Riverojuan
Newbie Poster
2 posts since Dec 2008
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Hello, I resolved the same problem taken out the memory modules after remove the batery pack, il restore the modules and batery and turned the machine on succefully . My laptop is a Toshiba Satellite A135-S4527, is the first time a have this problem, thanks to all for your tips.

You
This article has been dead for over three months: Start a new discussion instead
Post:
Start New Discussion
View similar articles that have also been tagged: