Hi I have 500GB WD my passport with bad sector, I try to take disk imaging for forensics investigation with ddrescue but ddrescue was very slowly, is it really take 131d 22h? Is there any command or way that I can use to speed up ddrescue and just take 8 to 10 hours? I will appreciate your help. root@lab:/home/lab/Desktop# ddrescue -d -r 3 /dev/sdc1 WD.dd wd.log GNU ddrescue 1.22 ipos: 4980 kB, non-trimmed: 0 B, current rate: 0 B/s opos: 4980 kB, non-scraped: 0 B, average rate: 57915 B/s non-tried: 500068 MB, bad-sector: 0 B, error rate: 0 B/s rescued: …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 9

This may not be the best room to post this in but I didn't see any room that really jumped out at me for this, and since I'm doing all this on Linux desktop it made sense. I'm having trouble placing the meta data (artists, album, title) for a .wav song that I have. Through using three different programs I'm gettin different results. I can open the file in Rythmbox and select properties for the song and I can see the text fields for all the formentioned meta data above, thie fields all say 'Unknown' and the text fields aren't …

Member Avatar
Member Avatar
+1 forum 3

I have a NanoPi Neo Core with eMMC..I have installed armbian os from "https://www.armbian.com/nanopi-neo/" to sd card and tried the "Armbian configuration utility" and "nand-sata-install" to install os to eMMC. But it is showing "there are no targets..please check your drives."..If we give "fdisk -l" command it is not detecting the eMMC. How to solve this issue??

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

what is the full forum on LINUX?

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Linux Mint So I'm trying to learn French but I'm running into some complications when it comes to finding a good keyboard layout. Here are the layouts that I've tried so far: English (US) English (international Alt Gr dead keys) English (UK, international with dead keys) English (UK, extended WinKeys) So far all have fallen short of what I need. I think only one of these listed above will allow me to type in the French c with a tail character ç. Most of the rest allow áéíóú, the problem here is that most of these accents are going the …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 7

I'm looking for software that will allow someone at one end to talk into a camera and stream to a Raspberry Pi on the other end. It's going to be a prop for a live action role play game I'm running for later in the year and I'd like to get a jump on figuring out what I'll need. It's literally going to be a "mirror mirror on the wall" type thing. I'll have a laptop/camera or other setup which will allow the person in the mirror to talk to the players through the rasp pi, and a router which …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

I have an adroid phone, it's a descent phone and it's not that old yet several times here lately I have ran into problems installing or updatinga a few apps because my version of android is not supported. I think I need to upgrade but I've never done this before. It's a verizon wireless HTC android phone. Is there a way to upgrade from within the android app itslef and keep all of my data or would I need to install a new android OS over this one the way I normally do my Linux OS? If it's the second …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

I love to play games and till now I have found out only windows based games and gaming platforms (for PC) there are no or very little games, and very little is thought about game development with linux OS's why so?? Why do people like to develop games for windows only/ play games on windows only, while just another type of Linux Kernel based OS viz Android has so many games/gamers/game developers.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Hi, I am using an Apache tool called Sentora, which forces me to have my [root] directory to be etc/sentora/panel .......causing me the big problem of killing my browsing to /var/www/html as my [root] folder, rendering it unreachable. How can I set up both (and more) using vhosts? Thanks.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

2018-03-01 19:50:40.224088 [ERR] switch_core_sqldb.c:1197 SQL ERR: [select call_id,sip_user,sip_host,contact,status,rpid,expires,user_agent,server_user,server_host,profile_name,network_ip, network_port,0,sip_realm from sip_registrations where expires > 0 and expires <= 1519905040] database disk image is malformed

Member Avatar
+0 forum 0

I have a script that uses grep to extract data from a file. It works but I am now trying to modify the script for pipeline use. If I use the commands: `cat file | myScript.sh` there is an error because the data reaches myScript.sh as it was collected by an echo command (`grep: LINE: No such file or directory`). Is there a way to pass 'file' as an argument to myScript.sh so that grep can work as it was originally meant?

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

I just installed a new WD HDD. All I did was physicaly place the HDD in the computer and turn it on, now I'm getting this error. Imaged attached, any ideas? Thanks.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

I have recently discovered that my music directory and the micro sd card that's in my hand held media player (iBasso DX50) are not in sync, I don't have any idea how that could have happened. There are songs in both my music directory that are that are not on the sd card as well as a few songs that are on my sd card that are not in my music library. I've always used rsync either directly or through the program LuckBackup to keep everything in sync so again I don't know how this could have happened. Note that …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 5

I recently purchased Terra-Master F4-220 but I can not sign in via ssh. I thing is I don't think it's on the TM end, I think it's on my debian server's end. When I do try and connect this is what I get. $ssh root@192.168.1.2 /etc/ssh/ssh_config: line 55: Bad configuration option: permitrootlogin /etc/ssh/ssh_config: line 55: Bad configuration option: allowusers /etc/ssh/ssh_config: terminating, 2 bad configuration options Here is a sample of the tail end of the /etc/ssh/ssh_config file. PermitRootLogin yes AllowUsers root garrett media plex rsync Any ideas as to what the problem could be. I purchased the TM becaue I …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Someone left a comment on one of my posts similar to, "Linux won't be popular on the Desktop until it runs [URL="http://www.microsoft.com"]Windows[/URL] applications." To which I silently responded, "Huh? and, "You've got to be kidding me." We have [URL="http://www.winehq.org"]WINE[/URL] for running Windows applications and it works reasonably well for those who care to spend the time to work through any problems with it. I don't think the Linux Community needs to spend time on such an undertaking. Is anyone asking [URL="http://www.apple.com"]Apple[/URL] to run Windows applications so that it will gain popularity? No? Then, why should Linux? If you want to …

Member Avatar
Member Avatar
+3 forum 34

I've been running Linux for more than 20 years now, and have encountered only one malware. Some jerks called me on the telephone telling me that my computer was broken. I told them where to go, and somehow, they already knew my IP address, and did something to my hard drive that totally borked it. Otherwise than that, seeing that Linux is free of cost, and comes quite complete with all applications needed to accomplish almost any tasks. Getting help is quite easy to obtain, and costs nothing. Updates are automatic, and don't need new versions to be installed once …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 15

Hi all, i want to write a shell script to unblock sendmail user whose mailbox exceed 100MB

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Hey, can you help me with convert the web.config to a .htacces file? <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <configuration> <system.webServer> <defaultDocument> <files> <clear /> <add value="index.php" /> <add value="_seiten/index.html" /> <add value="seite.php" /> </files> </defaultDocument> </system.webServer> <system.webServer> <handlers> <clear /> <add name="PHP53_via_FastCGI" path="*.php" verb="GET,HEAD,POST" modules="FastCgiModule" scriptProcessor="C:\Program Files (x86)\PHP\v5.3\php-cgi.exe" resourceType="Either" /> <add name="PHP54_via_FastCGI" path="*.php" verb="GET,HEAD,POST" modules="FastCgiModule" scriptProcessor="C:\Program Files (x86)\PHP\v5.4\php-cgi.exe" resourceType="Either" /> <add name="PHP_via_FastCGI" path="*.php" verb="GET,HEAD,POST" modules="FastCgiModule" scriptProcessor="C:\Program Files (x86)\PHP\v5.6\php-cgi.exe" resourceType="Either" /> <add name="PHP55_via_FastCGI" path="*.php" verb="GET,HEAD,POST" modules="FastCgiModule" scriptProcessor="C:\Program Files (x86)\PHP\v5.5\php-cgi.exe" resourceType="Either" /> <add name="ISAPI-dll" path="*.dll" verb="*" modules="IsapiModule" resourceType="File" requireAccess="Execute" allowPathInfo="true" /> <add name="TraceHandler-Integrated" path="trace.axd" verb="GET,HEAD,POST,DEBUG" type="System.Web.Handlers.TraceHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="WebAdminHandler-Integrated" path="WebAdmin.axd" verb="GET,DEBUG" type="System.Web.Handlers.WebAdminHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

So this is a new installation of Fedora. I'd not used Fedora in many months prior to this point. I had Fedora 25. However the Wifi on this machine is quite troublesome. There are times when the connection will stop completely. I will try to load a webpage and the connection just dropped. It tries to reconnect but sometimes it doesn't even show nearby Wifi APs. It just keeps cycling and never shows anything. I am very frustrated.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 6

Hello , I am not Linux and Unix expert so maybe this is a simple question to be answered , I am just not sure. I have a sever with 8 cores (running CENTOS) that executes a batch job once a day for few minutes . I tried to monitor the CPU usage foreach core when the batch is executed using the top command and then pressing '1'. There I saw something really strange (for me). Initially I saw that job being executed in Cpu5 (it was obvious because it is a job that needs almost 100% of the CPU …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 7

When I plug in AC to my old Toshiba laptop red and white LED comes on. If I press the power button to turn the PC on there will be a blinking white light in between the power and charging LED which red and white but not fan spin. Or display on the screen. I have even tried connecting to external monitor yet no display. Pls help me

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Code is need for smart note taker

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

I recently created a post thinking I had blown up my bootloader but I've actually narrowed the problem down to the SSD on which my home directory is mounted. The reason my computer has not been booting is because my system is not mounting my home directory's SSD. This started after I opened my box and installed a new SSD which is now unplugged and not being used. Every since I opened my box my computer wouldn't boot again. I edited /etc/fstab while booted in a live USB and commented out the line telling my computer to auto mount the …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Today I just put a new SSD in my desktop. I did have a little trouble booting up the OS because I had plugged the DVI into the wrong port, when I couldn't see the monitor I did end up turning off the computer several times before I finally found the problem. I don't know if the problem occured when I was physicaly in the box or during boot when I turned it back off several times but now my system will not boot. The grub screen does display but after selecting the Linux Mint option it goes to a …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 9

I've been using rsync and or luckybackup for a while now to sync my desktop's music library to my micro sd card for my digital music player. Today I noticed that my music player wasn't showing one of my albums so I've started investigating and I've found that it's not the music player but is more likely to be rsync, but I don't understand how or why. After syncing I check the sd card manually and sure enough this album is still not beeing synced. On my computer all of my music is stored at `/home/me/media/music/*` inside of this last …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 15

Hello, I am running a software on a Linux machine, I am synchronizing time via default ntpd configurations available in Linux (/etc/ntp.conf). I am connecting to the customer NTP server. Now i was requested to tell which synchronization type is used on my machine (Frequency Synchronization/ Time Synchronization or Time-of-day Synchronization) Now after some googling it seems there is two types for NTP synchronization: 1- Phase Synchronization. 2- Frequency Synchronization. But how can I decide which of them is used by Linux? I am already connected the customer NTP server and they told that their NTP doesn't support Time Synchronization, …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <configuration> <system.webServer> <rewrite> <rules> <rule name="Redirection Https" stopProcessing="true"> <match url="(.*)" /> <conditions> <add input="{HTTPS}" pattern="^OFF$" /> </conditions> <action type="Redirect" url="https://{HTTP_HOST}/{R:1}" /> </rule> <rule name="REWRITE_TO_HTML" stopProcessing="true"> <match url="^(.+).html$" /> <conditions logicalGrouping="MatchAll" /> <action type="Redirect" url="{R:1}.sn" /> </rule> <rule name="REWRITE_TO_PHP" stopProcessing="true"> <match url="^(.+).php$" /> <conditions logicalGrouping="MatchAll" /> <action type="Redirect" url="{R:1}.sn" /> </rule> <rule name="test1"> <match url="^(.*)\.sn" /> <action type="Rewrite" url="{R:1}.php" /> </rule> <rule name="tttt" stopProcessing="true"> <match url="^(.+).php(.+)" /> <action type="Redirect" url="{R:1}.sn{R:2}" /> </rule> <rule name="tttt1" stopProcessing="true"> <match url="^(.+).html(.+)" /> <action type="Redirect" url="{R:1}.sn{R:2}" /> </rule> </rules> </rewrite> </system.webServer> </configuration>

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

I am trying to create databases in Ubuntu 14.04 running LibreOffice 4.4.3 and can not due to not connecting with JRE or JDK. Research carried out and things I have tried lead me to understand I need JDK-8 now instead of JRE. Is this accurate? JDK-8 and Java 8 are installed. From the command prompt: $ sudo update-alternatives --config java Selection Path Priority Status ------------------------------------------------------------ 0 /usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin/java 1081 auto mode 1 /usr/lib/jvm/java-6-openjdk-i386/jre/bin/java 1061 manual mode 2 /usr/lib/jvm/java-7-openjdk-i386/jre/bin/java 1071 manual mode * 3 /usr/lib/jvm/java-8-openjdk-i386/jre/bin/java 1069 manual mode 4 /usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin/java 1081 manual mode $ sudo update-alternatives --config javac Selection Path Priority Status …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 6

I'm having trouble mounting my android's micro sd card. When I run lsusb I see the entry for the card `lsusb` - > `Bus 001 Device 006: ID 0bda:0158 Realtek Semiconductor Corp. USB 2.0 multicard reader` I have also validated that the device is sdf. me@mothership ~ $ sudo mount /dev/sdf /home/me/Desktop/mnt/ mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdf, missing codepage or helper program, or other error In some cases useful info is found in syslog - try dmesg | tail or so. Any ideas? Thanks.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Can someone please tell me what version of software i have to use to build a kernel module. Kernel version 3.10.49 perf .....aarch64

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

The End.