I have now reformatted and reinstalled XP, reinstalled the chipset and ethernet drivers.

I've attached my PING and IPCONFIG/ALL results since I'm getting packets however, I'm not able to get on the internet. I can plug this network cable into another computer and have no issues. I appreciate your time and information.

Other computers on this network are running with no issue. I don't believe anything on the machine itself as far as a 3rd party firewall or antivirus is interfering because this is strictly the XP load and that's it at this point. I'm reformatting and starting over. I'll post again as soon as that's finished. I appreciate your time and assistance.

The information just above is per your instructions, and thank you. This entire thread was started after a complete format and reload of XP

C:\Documents and Settings\Sherrie>ping 192.168.0.1

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.168.0.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

C:\Documents and Settings\Sherrie>ping 192.168.0.1

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.168.0.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

C:\Documents and Settings\Sherrie>ping www.bing.com
Ping request could not find host www.bing.com. Please check the name and try aga
in.

C:\Documents and Settings\Sherrie>ping www.google.com
Ping request could not find host www.google.com. Please check the name and try a
gain.

C:\Documents and Settings\Sherrie>ping www.google.com
Ping request could not find host www.google.com. Please check the name and try a
gain.

C:\Documents and Settings\Sherrie>nslookup
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
*** Can't find server name for address 208.67.222.222: Timed out
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
*** Can't find server name for address 208.67.220.220: Timed out
*** Default servers are not available
Default Server:  UnKnown
Address:  208.67.222.222

> www.google.com
Server:  UnKnown
Address:  208.67.222.222

DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
*** Request to UnKnown timed-out
>

attached ipconfig/all

I pasted here and also attached as a text file. THank you for your time and information.

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Sherrie>ping www.bing.com
Ping request could not find host www.bing.com. Please check the name and try aga
in.

C:\Documents and Settings\Sherrie>ipconfig /all

Windows IP Configuration

        Host Name . . . . . . . . . . . . : hammonds-082efc
        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

        Connection-specific DNS Suffix  . :
        Description . . . . . . . . . . . : 3Com 3C920 Integrated Fast Ethernet
Controller (3C905C-TX Compatible)
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-06-5B-72-E5-6A
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.11
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::206:5bff:fe72:e56a%4
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
        DHCP Server . . . . . ...

Thank you for your information.

I had only installed the XP OS and that's it.

So after seeing your message, I downloaded Belarc Advisor to get the chipset information for this machine.

There is one device under network:
Upon your helpful advice, I found the chipset drivers and installed them from ftp://ftp.dell.com/Pages/Drivers/optiplex-gx150-all.html#Chipset

I downloaded the 3Com 3C920 Integrated LAN, v.ECD5.43A2(4.26), A08 driver from http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/driverdetails?driverid=X2WM7

and installed it.

I then rebooted the machine (as the software finished it suggested the reboot).

This is a wired connection.

I'm getting packets (under Properties of the connection), but I still cannot ping www.google.com or www.bing.com and i cannot connect to the internet via the browser.

Any suggestions or have I missed something?

Thank you for your time.

Hi, I just reloaded my Dell desktop (formatted the hard drive) and now I cannot connect to the internet. I looked in Device Manager and there are no question marks or exclamation points. I am receiving packets (looked at the properties of my connection), but I cannot ping www.google.com via cmd window. I also tried right clicking on my connection and then clicking Properties and clicked Internet Protocol (TCP/IP) and selected the Microsoft v 6 (or something like that). When I click on Properties on TCPIP now, I have the settings as Obtain IP Address AUtomatically and Automatic private ip address is the other selection. Not sure what I should do now. Thank you for your time.