Hello, I hope not to scare you with this long post. I'm testing [Solr](https://lucene.apache.org/solr/) (read solar) and it works fine. I have an issue with the **DataImport** handler, it's set to get data from a MariaDB database, which works fine if I save the database credentials in plain text in the **data-config.xml** file for the Solr core: <dataSource type="JdbcDataSource" driver="org.mariadb.jdbc.Driver" url="jdbc:mariadb://localhost:3306/DB_TO_QUERY_HERE" user="USER" password="PASSWORD"/> Following the documentation at: * https://lucene.apache.org/solr/guide/7_0/uploading-structured-data-store-data-with-the-data-import-handler.html#configuring-the-dih-configuration-file I see I can encrypt the password, in order to do so I have to change the above configuration to this: <dataSource type="JdbcDataSource" driver="org.mariadb.jdbc.Driver" url="jdbc:mariadb://localhost:3306/DB_TO_QUERY_HERE" user="USER" password="ENCRYPTED_PASSWORD" encryptKeyFile="/absolute/path/to/key.txt"/> And run a …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

Hello, so, I'm playing a bit with **MariaDB 10.0.29** and I cannot understand why `FOUND_ROWS()` keeps returning the `1` whatever happens to the latest select query. Here's my test: > CREATE TABLE `test` (`id` INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, `msg` VARCHAR(100) NULL) ENGINE = InnoDB; Query OK, 0 rows affected Time: 0.782s > INSERT INTO `test` (`msg`) VALUES('apples'), ('oranges'), ('strawberries'), ('cherries'), ('random'); Query OK, 5 rows affected Time: 0.180s > SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM `test`; +------+--------------+ | id | msg | |------+--------------| | 1 | apples | | 2 | oranges | | 3 | strawberries | | 4 | …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 6

I was asked to fix few bugs, looking at the code, this is what I saw at the end, 600 lines later: } } } } } } } } Looks like vertical [brainf4ck code.](https://en.wikipedia.org/wiki/Brainfuck) You can imagine how it looks the rest.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 5

Hello, everytime I set the checkbox to get community related e-mails and update the profile, it seems to work and if it occurs an event I get the notification, but if I close the window and come back the option is again unchecked and I don't get anymore notifications. Dani, if you recall, I have already written about this to you via PM, couple of weeks ago and, at that time, we thought it was my oversight, but it seems the same issue as, after those tests, it never worked again.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 10

Hello, on Hotmail/Outlook webmail, when I receive an email message in the spam folder (formally Junk), I can mark the message as **Not Junk**. The server will then start to deliver the messages from that source, directly into the Inbox, working like a whitelist. Is it possible to do the same through the IMAP commands? I have been testing for a while, but I haven't find a solution. Moving the messages from Junk to Inbox does not solve, because the following messages will end again in the Junk folder. At this point [this seems appropriate.](https://youtu.be/o1tj2zJ2Wvg) I have tried to display …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Hello everybody, so, I realized that when I try to load some XML into a MySQL table through the `LOAD XML LOCAL INFILE ...` statement, if there is a parent with the same name of the child, MySQL will insert an extra row. Here's the example to reproduce the issue: <fruit> <fruit> <name>Orange</name> <variety>Valencia</variety> </fruit> <fruit> <name>Apple</name> <variety>Fuji</variety> </fruit> <fruit> <name>Lemon</name> <variety>Eureka</variety> </fruit> </fruit> And the SQL: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tmp_fruits`( `name` VARCHAR(50) NOT NULL, `variety` VARCHAR(50) NOT NULL ) ENGINE = MEMORY; LOAD XML LOCAL INFILE 'data.xml' INTO TABLE tmp_fruits ROWS IDENTIFIED BY '<fruit>'; SELECT * FROM …

Member Avatar
+0 forum 0

Hello, I was trying to send a PM but it seems to hang: after clicking the submit button this disappears and it does not happen anything else. With short messages it seems to work fine, but it appears slow. When I try to submit a message with ~9k characters, I have no success and get this in the console log: Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error) Where the resourse is `https://www.daniweb.com/js/messages/post` I'm not sure this is due to the size of the message or to the code blocks. // EDIT By …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Hello Dani, how can I remove my image from the Dazah.com profile? It seems it was acquired through the GMail access. Thanks!

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Hello, while browsing my posts I saw that sometimes quoted text is not displayed, yet there is an empty space in the corresponding area, I think the quote block is floating somewhere, if I inspect the document I can see the quoted text, here are few screenshots: ![quotes.jpg](/attachments/large/0/69b78841f35118216a98096ba3d24af7.jpg "align-center") ![inspect.jpg](/attachments/large/0/c65f82fcec55fc9f580fa59bde01393b.jpg "align-center") See how left side message has quoted text, and right text is missing? I also zoomed down to 33% but nothing changed. Using: * **Google Chrome:** Mozilla/5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/45.0.2454.101 Safari/537.36 Works fine on Mozilla Firefox and Opera.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Hi Dani, I pushed the cash button one month ago and since then the status is `Last Cash Out: Pending for $21.63`, is there something wrong? I remember there was a bug related to the reward system: * https://www.daniweb.com/community-center/daniweb-community-feedback/threads/494132/cannot-cash-out-reward-points#post2161746

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 16

Hi, when trying to access this thread: * https://www.daniweb.com/web-development/php/threads/496793/security-web-architecture the browser returns `ERR_TOO_MANY_REDIRECTS`.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 5

Hi all! I don't know if this occurs only to me but in the forum list view the **read** text icon wraps to a new line, like this: ![read_gif.jpg](/attachments/small/0/9fe408e01220f3a9086241a5f936c486.jpg) Here's a larger screenshot: http://i.imgur.com/k9w09hn.jpg I noticed this few days ago. I don't have extensions on. I tested the zoom, but it doesn't change. I got the same results in Google Chrome and Mozilla Firefox: * Mozilla/5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.118 Safari/537.36 * Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0 * Screen resolution: 1366x768 * Browser window resolution: 1301x683

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

Hello, so I was trying few relations between tables and I noted an unexpected behaviour when using `group_concat()`. Let say I have three tables: fruits, fruitstock and fruitprices. These are the structures: create table fruits ( id tinyint unsigned not null auto_increment primary key, name varchar(50) not null, quality varchar(50) not null ) engine = myisam default charset = utf8; create table fruitstock ( id tinyint unsigned auto_increment primary key not null, fruit_id tinyint unsigned not null, quantity tinyint unsigned not null default 0 ) engine = myisam default charset = utf8; create table fruitprices ( id tinyint unsigned not …

Member Avatar
Member Avatar
+1 forum 1

Hello, I'm wondering if I can get help to understand the behaviour of a PHP function: `dns_get_record()`. This returns an array with DNS records for the given domain name, here is an example of the output: php > print_r(dns_get_record('php.net', DNS_TXT)); Array ( [0] => Array ( [host] => php.net [type] => TXT [txt] => v=spf1 ptr ?all [entries] => Array ( [0] => v=spf1 ptr ?all ) [class] => IN [ttl] => 272 ) ) Now, if the DNS server returns multiple **TXT** records I get *n keys* ([0], [1], ...). What I'm not sure about is if the `entries` …

Member Avatar
+1 forum 0

Hello, I've an array with different type of values: int, null, strings, arrays. I'm trying to remove nulls and empty strings, but I want to save ints, even when it equals to zero, so I tried with `array_filter()`, by default it will remove `0`, `''` and `null`, but by applying a callback it's possible to apply own rules. So I made few tests, and I'm getting unexpected results. The switch method will remove `null` and `0`, while the if statements will remove the empty string and `null`, as I wanted. Now, I can use the if statements, but I don't …

Member Avatar
Member Avatar
+2 forum 2

Hello there! I noticed a little bug. I was trying to write a nested list, like this one: * Item One * Item Two 1. Item One 2. Item Two * Item Three I'm not sure this is related, it appears almost fine in the preview box, but it adds automatically an **empty line** between `1. Item One` and `2. Item Two`: ![34cf556f9e043dc5398697d618224786](/attachments/small/0/34cf556f9e043dc5398697d618224786.jpg "align-center") When going to submit I get this error: >The code snippet in your post is formatted incorrectly. Please use the Code button in the editor toolbar when posting whitespace-sensitive text or curly braces. Also, I thought …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

> There is a vulnerability in certain CGI-based setups (Apache+mod_php and nginx+php-fpm are not affected) that has gone unnoticed for at least 8 years... read more: http://www.php.net/archive/2012.php#id2012-05-03-1

Member Avatar
Member Avatar
+2 forum 3

Hello, I'm trying to display a message depending on the value of an input field. But it stops working when going back to default. Here's the JQuery code: $(document).ready(function(){ test(); }); function test() { $('#quantity').keyup(function(){ var quantity = $('input:text#quantity').val(); if(isInteger(quantity)) { var msg = false; if(quantity > 1) { msg = true; } // more code . . . if(msg === true) { $('#result').html(quantity+' items'); } else { $('#result').hide(); } } }); } // same result by disabling this function function isInteger(value) { return /^[0-9]+$/.test(value); } This is the form: <form> <input type="text" name="quantity" id="quantity" value="1" /> </form> <div id="result"></div> …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

Hello, when I try to enter to the **PHP forum** (but also in the others under **Web Development** section) I get redirected to a malformed url: http://www.daniweb.com-development/php/17 I tried also with curl: curl --head http://www.daniweb.com/web-development/php/17 HTTP/1.1 301 Moved Permanently Date: Tue, 18 Dec 2012 15:31:11 GMT Server: Apache/2.2 Location: http://www.daniweb.com-development/php/17 Vary: Accept-Encoding Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 same response, bye! p.s. the same is happening also under **Hardware & Software.**

Member Avatar
Member Avatar
+2 forum 9

Hello. The problem is in [this post](http://www.daniweb.com/hardware-and-software/linux-and-unix/threads/434969/php-and-apache#post1868055). First block of code, line 5 and line 9. I see a difference between normal view and raw view (on double click). In normal view line 5 appears like: <Directory /> in raw: <Directory ></Directory> and the same happens on line 9. These are the screenshots: ![normal view](/attachments/large/0/normal2.png "normal2") ![raw view](/attachments/large/0/raw1.png "raw1") I'm not sure if the enclosing tags where added here by daniweb scritps or by the author's post, but a part this, the problem is that the normal view is not displaying the same content. Also, apparently, I'm not able to …

Member Avatar
Member Avatar
+1 forum 18

Hello all :) I'm experiencing a little problem in the post textbox: I can select the text but this is not highlighted, so I don't see where my selection ends. This happens if I select from the keyboard and also with the mouse. It happens with normal text and also with the code. I noticed this problem few hours ago and is happening only on Google Chrome. With Firefox and Opera everything works fine. I don't know if this is related but I also noticed that Shift + Ins works as method to paste text, before I could use only …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 10

The End.