Hi there! i need your help regarding BIOS password not working on my emachine(also known as e-system) ei3103 notebook laptop, the issue is not that i have forgotton my password, i am applying correct password but its not accepting it, when i give it 3 times, then i get 'System Disabled' message with some error code.Perhaps i could fix it if i have not applied the same password not only for entering in BIOS, but i also applied it on system start up, so can not even boot it from the CD as first boot device option setting (as i …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

My eMachine Laptop screen is splitted into 2.. the other one half looks darker.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

A friend has an Emachine that stopped working after a power outage. He replaced the CPU with one athat was faster, as he thought it blew. Afterwards he started it and got a message that the CPU fan was bad then it shut down as if the CPU overheated. When I took the CPU out in the first place It didn't have a fan, just a heatsink. Could the faster processor require a cooling fan and not just a heat sink? Any help will be greatly appreciated.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

Hi All, having an issue new to me. I have an eMachine with an AMD Atholon II motherboard. The Issue: When I start or restart the machine it takes forever to get thru the bios. If I select to go into setup it again takes forever and once in, it is a arrow down, go get a pizza, arrow down, Eat the pizza, enter to select, go take a shower...etc. You get the idea. Now once the machine fully loads (about 30 mins), Win7 flies, no issues. Works great. I have tried removing the battery for 15 mins and restarting, …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 10

The End.