## Contents ## Overview 1. Alternatives to Deprecated mysql_* Functions 2. SQL Injection: What to do with $_POST and $_GET variables 3. How to Insert Tablenames and Fieldnames Properly 4. What to do With Dynamic Values? 5. How to Use Aggregate Functions (COUNT, SUM, MIN etc) 6. How to Paginate and Create Page Number Links? 7. How do I Store Files: Filenames or BLOB? 8. Splitting the Big Table: Normalization 9. How to Get Data From More Than One Table 10. How to Store Menus and Submenus 11. Storing and Retrieving Authentication Data References and Further Reading _______________________________________________________________________________________________ ## Overview …

Member Avatar
Member Avatar
+6 forum 6

I seem to not be able to identify why the styling does not appear at all on my page... Did i reference something incorrectly? It all appears right to me... syntax, quotes, tags all look right. Does anyone have an idea what may be happening? Sorry if my question is unclear, I am frustrated with this website :) <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>ProjectX</title> <meta name="keywords" content="" /> <meta name="description" content="" /> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"/> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1"/> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://mywebsite.com/projectx/node/node/style/jquery-ui.css"/> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://mywebsite.com/projectx/node/node/style/jquery.qtip.css"/> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://mywebsite.com/projectx/node/node/style/colpick.css"/> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://mywebsite.com/projectx/node/node/style/jquery.jScrollPane.css"/> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://mywebsite.com/projectx/node/node/style/jquery.nivo.slider.css"/> …

Member Avatar
Member Avatar
+1 forum 32

hey guys. first, sorry about the vague question title i know that that is totally unacceptable but i just didnt know what the title of this thread should be. sorry(ashamed). so the "issues" that i am having is regarding this script: $("#table tr td").live("click", function(){ var row = $(this).closest('tr').css('background', 'LightSlateGray'); var newrow = $(this); $("#button").live("click", function(){ var name = $(newrow).text(); alert(name); //var guest = '<span>'+name+'</span><br>'; var guest = '<input type="text" class="input-name" value='+name+' name="GName[]" size="45" readonly><br>'; $("#anothertable").append(guest); $(newrow).unbind("click"); }); }); what the "issues" are: 1. `$(newrow).unbind("click");` doesn't seem to work or i'm just doing it totally wrong because it does not …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

I had a technical interview last week for a Java Software Engineer position. They asked some pretty basic questions such as: 1) What's the difference between an abstract class and an interface? Which do you use more? 2) How does garbage collection work in Java? 3) What is the difference between pass-by-value and pass-by-reference? 4) What is inheritance? 5) What is encapsulation? Then the interviewer asked these questions which I wasn't too sure about: 6) What good coding practices do you follow? 7) What is the difference between an ArrayList, HashSet, and KeySet? 8) Which is better for garbage collection: …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 5

I haven't spilled anything on my HP Pavilion DV6 laptop, but suddenly the "t" and "y" keys do not work. I've tried deleting the keyboard in Device Mgr and letting Windows 7 Home Premium refind and install the device. Didn't work. I've got compressed air and shot air under the keys. Didn't work. The laptop is 3 yrs old. Do they just crap out - planned obsolescense? Where can I find instructions on how to take the keyboard out and clean the whole thing? Judith

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

I hosted a web site. (Still developing and adding component to it) It was working well until today evining. But now it is not working well. some JS not working. I have back ups. (Every time i got back ups in working versions). I thought this happen due to my some code error. Then I restore my last back up. (It also working well earlier). But still has that problem. Please tell me the reason for this....?

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 8

Hello there, Does anyone know about following google calender issue: I had code for google calender invitation. But due to some reson I add patch over there which fetches some extra information and merge in the body of that mail. But what I found is : when I add patch there, It takes only some starting part of information. Final conclusion is it takes particular length of data in calender. (If you say how I came to this decission, then here is my answer: I tried to remove previous part of my message then it added next few lines of …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Hello, I have been messing around and writing more and more intricate calculator programs on MVE C++. The issue I am having right now is my program is not running unless I give my add, sub, etc. a value. When I try to just leave them as int add; or int sub; It will not do the equation. Also, if I try to have my couts of cout<<"Your sum...<<add will not appear unless in the do-while loop. Lastly, if I hit q or Q it causes the program to output alot of random things, even though I made my while …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 7

Hello, I have been having an issue where when I run on my treadmill my 2 Wire modem (From Bell Canada) encounters an error of some sort and turns off my internet access. I have heard from many people that it's possible a small surge is being sent of the power lines when the treadmill is on and it is causing some sort of interference. I have tried powering the modem into a different outlet, and that was to no success. I tred placing the modem at a different "jack" but apaprently only one jack in my house will supply …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 8

Hi, I have some issues on my website with my deeplinks Let me show you sample regarding this issues www.mywebsite.com/buy-online-tv.php www.mywebsite.com/buy-LCD-tv.php www.mywebsite.com/buy-cheap-tv.php www.mywebsite.com/affordable-tv.php etc.... Until here everything is fine but I got lots of visitor coming for Google and the vistor find my website and come from such URL www.mywebsite.com/buy-online-tv.php/buy-LCD-tv.php www.mywebsite.com/affordable-tv.php/buy-online-tv.php www.mywebsite.com/buy-cheap-tv.php/buy-LCD-tv.php There is anyone who can advise or tell me how to fix this issues, as all this URL aboce are actually working but website like upsidedown Best regards,

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

How my website can get more international visits, as now i am getting only 5% international traffics to my website apdtrade

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

I asked question in [another forum](http://www.daniweb.com/hardware-and-software/pc-hardware/threads/89265/toshiba-satellite-pro-laptop-will-not-power-up-help/2) but noticed that a question above my own had not received any response within last month, so I decided to start a new thread. My Toshiba laptop yesterday shut down cold in middle of work. No lights. No sounds. No nothing. I several times unplugged it then plugged it back in but noticed that the power light would only occassionally flicker for split second; other than that ultimately nothing. I've not quite seen this question in my scan of the previous forum. Additionally, I removed battery and tried plugging it in again. Same results. …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Hi guys! I have worked on some php code on making my contact form work... I stumbled on a few questions: * I can't figure out why the contact form doesn't send me a notification email telling me someone submitted a form. * I don't know how to send a user a message through their email saying that we got their form submitted. * I can't figure out how to put a message in the same window saying "Thanks for Submitting Form" without putting this on another page. * I can't figure out how to make fields required. * I …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 10

I recently decided to try out a simple PHP/MySQL pagination script I found online. After replacing all the required data and creating a connect.php file with my db information, I got a bunch of errors on the page with the script: here they are, in order: Warning: include(connect.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /homepages/9/d383324583/htdocs/news/index.php on line 115 Warning: include() [function.include]: Failed opening 'connect.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5') in /homepages/9/d383324583/htdocs/news/index.php on line 115 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysqld.sock' (2) in /homepages/9/d383324583/htdocs/news/index.php on line 122 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 5

Basically I'm trying to get the post data from my form page to link back to my php page and it won't post for whatever reason. I've been scrutinizing my code and looking online at other posts but have had no luck. My html form: <form id="form1" name="form1" method="post" action="anthonyBook.php"> <p> <label for="name">name</label> <input type="text" name="name" id="name" /> </p> <p> <label for="email">email</label> <input type="text" name="email" id="email" /> </p> <p> <label>comments <input type="text" name="comments" id="comments" /> </label> </p> <p> <input type="submit" name="submit" id="submit" value="Submit" /> </p> </form> My php page: <?php echo '<a href="form1.html">sign my guest book</a>'; $guestbook = @fopen("sign.txt", "r"); …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

Hi everyone. I am creating a web site and i'm nearly done but have serious problems with IE 7. For some reason its throwing the text by the title to the right. Its a [URL="http://www.e-sol.co.uk"]photocopier[/URL] company and i need it looking smart. [URL="http://www.e-sol.co.uk"]www.e-sol.co.uk[/URL] At the top you will see the title Challenge under that a sub title then 2 lines of text. This text isnt inline with the subtitle in IE7 its fine in 9 and Chrome. Please could someone advise.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 9

I want to downgrade my system from Windows XP SP3 to SP2, because I bought G Data Antivirus 2011 and it wouldn't able to register the key with SP3. But it is registering in Windows XP SP2. Please help me to downgrade from Windows XP SP3 to SP2.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 7

I'm having issues in populating a select list in IE. The following snippet works fine in Chrome, Firefox and Safari browsers. Are there any obvious known issues with this snippet that would prevent the information populating? I can't figure out if it's the button IE doesn't like of the Select box. Any ideas guys? [CODE] <table> <tr> <td><input type="text" style="width:200px" id="txtCompanySelectList"> <input type="button" value="Company Search" onClick="prepareCompanies();"> </td> </tr> <tr> <td> <select name="divCompanySelectList" multiple id="divCompanySelectList" style="height:300px; width:325px; font-family:Verdana, Geneva, sans-serif;" onChange="prepareFetchListsPopulateCompanys(this.selectedIndex); tabbar.goToNextTab();"> </select> </td> </tr> </table> [/CODE] I can't provide a live link as it's communicating with secure data on a …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 8

Edit: Nevermind I found the problem... I used the wrong comment tags (html instead of css...ack x.X). Fixed the tags and it works perfectly now. _______________ Hey everyone I need some help. I am working on a site for a class project for my web design class and it is going pretty well, but tonight I ran into a huge problem while reorganizing my css files. The problem is that my navigation buttons are no longer being placed correctly. Before I moved things around there were no issues, but I do not see any problems with any of the css …

Member Avatar
+0 forum 0

Hello All, Hopefully somebody can help me with this problem that I have been having since August. In August my mouse-pad stopped working on my Dell Inspiron that I have only had for three years. To be specific the left pad. I sent it to Dell and tehy fixed it and all went well. However, after having it for less than a month, my keyboard begin to stop working from time to time and progressively got worse. I have been communicating with Dell and have sent it in to them twice and it still isn't fixed, they tell me that …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 15

Alright, so basic story, is a website, with an application form, and what im trying to do, is when the user presses the "submit" button, i get an email with all of the information they entered into the field, i *almost* had it working, almost being, when pressing the "submit" button, i would get an email, it would tell me who it was from, and give me my desired subject line, but the email would be completely blank, with no information from the form. This is a website for a local music festival, prior to this i had next to …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 7

Hi Everybody, I have a "whitebox" desktop with an Intel DG31PR Motherboard, 2GB DDR2 ram, an Intel E5200 CPU (2.6GHz) and BIOS Version PGF3110H.86A.0065.2009.0421.1559 (guessing its an intel bios). The issue is that when I boot the machine up I can get into the BIOS and see the screen, however if I let it go past the BIOS and continue to boot, the display goes away and there is nothing on the screen. I have tried using different monitors 2 different Flat Panels, still no joy, I also tried installing a PCI graphics card just to see if the display …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 8

[url]http://www.gwftn.org/frame.html#projects[/url] In the bottom left of the content of the page is a link for "virtual prayer walk". If you click on that, an iframe is displayed. In other browsers, you can navigate the iframe just fine (using the go forward/ go backward links). In IE, it does not change the iframe right away. But, if you click the go forward, then click on the iframe scroll bar, it will change the iframe content. I appreciate any help.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Hi can anyone please help, I am doing a ffeebie for a local school and trying to get Spry Menu working and its pretty much okay, except the drop downs seem to be at the top of the page. Using CS4 and i.e.8. Test site URL is: [url]http://www.trustsystems.co.uk/Test_Sites/watermoor/[/url] SpryMenuBarHorizontal.css code is: @charset "UTF-8"; /* SpryMenuBarHorizontal.css - Revision: Spry Preview Release 1.4 */ /* Copyright (c) 2006. Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. */ /******************************************************************************* LAYOUT INFORMATION: describes box model, positioning, z-order *******************************************************************************/ /* The outermost container of the Menu Bar, an auto width box with no margin or padding */ …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

Hi, This is my first forum post and I'm very new to both the daniweb and programming community. I've been working on a project for a month or so and it involves clicking JButton to change the values of the text associated with the JButton clicked. Everything runs fine except one button expands to cover the entire screen when I click a button. What am I doing wrong? Code's right here [CODE]// The Driver class import java.awt.Graphics; import java.awt.Image; import java.awt.MediaTracker; import java.awt.Toolkit; import javax.swing.JMenu; import javax.swing.JMenuBar; import javax.swing.JMenuItem; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JPanel; import java.awt.event.ActionEvent; import java.awt.event.ActionListener; import javax.swing.JOptionPane; import …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Hey guys, I am having some issues with my PC. My main drive with my OS is SATA, as well as my DVD-RW. As of this morning, I received a "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" message when trying to turn on my computer. I checked my BIOS and the drive is not visible. I then tried to install the OS again on a new drive temporarily but my DVD-RW is not registering either. It is almost as if both SATA devices are not responding. I am using a Gigabyte motherboard with a Seagate 500GB hard drive …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Hey guys, I cannot for the life of me figure this out. For some reason the footer and the header won't match in terms of color. I think it has something to do with the wrapper, but seriously this is annoying. They just won't match up, no matter what I do. I checked my CSS through W3C, but no errors came up. Thanks for your help Dani community! Cheers, Jordan [B]HTML [/B] [CODE]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <link href="style2.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body> <div id="header"> </div> …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

I have a website running xcart ([url]http://www.mysite.com[/url]) and want to run it as a secure website ([url]https://www.mysite.com[/url]). The following are the solutions I have done: 1. I have tried to enforce SSL through htaccess but it gives me INTERNAL SERVER PROBLEM Error. 2. I have created a self-signed cert through cpanel. It gives me a SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG error The website is running X-cart v 4.3.2 MySql v 5 Apache v 2.2.15 PHP v 5.2.12 I have looked online and couldn't find the right solution. I seem to have the same problem with most people but I don't get mine resolved with …

Member Avatar
+0 forum 0

Hi every one I have a Toshiba TE2000 laptop that refuses to connect to the Internet for more than a few minutes (if that). I have tried several different wireless cards with the same result. The system says it is connected to my wireless network with good signal but I cant get online or access my network. Using an Ethernet cable it works perfectly. The strange thing is that a friend with a similar Toshiba laptop has exactly the same problem. All our other computers connect with no problems. Does anyone know of any problems with this model laptop and …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 4

my computer will be doing fine then just randomly freeze up ive ran kaspersky several times and cant find any viruses so i dont thing thats the problem i think it might just be reg files or something like that but im running out of ideas and its hard for me to really look for problems when my CPU randomly spikes and goes up to 100% and freezes it goes from loading a page in about 2seconds to loading something as simple as google.com in 8mins could someone please tell me whats wrong [will post additional info if you tell …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

The End.