1,105,585 Community Members

How to create a wifi hotspot?

Member Avatar
lucifer30
Newbie Poster
8 posts since Nov 2011
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

Hello,
My question is that i have an RJ45 ethernet cable which provides me with internet access on my PC. I have an Iball ADSL2 router which has two ADSL ports and One USB cable.
Is there a way i can use my internet connection to create a wifi (or just wireless) Access point, without buying much of hardware??
Please Reply!

Regards
Samtheogre

Member Avatar
ChrisHunter
Practically a Master Poster
625 posts since Feb 2011
Reputation Points: 120 [?]
Q&As Helped to Solve: 69 [?]
Skill Endorsements: 15 [?]
Featured
 
0
 

I'm guessing just make sure your router is a wireless router and make sure you have a wireless network card and then connect to the router wirelessly.

I'm not really a networking person

Member Avatar
lucifer30
Newbie Poster
8 posts since Nov 2011
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

I'm guessing just make sure your router is a wireless router and make sure you have a wireless network card and then connect to the router wirelessly.

I'm not really a networking person

i have an NIC in my pc,would that work?

Member Avatar
ChrisHunter
Practically a Master Poster
625 posts since Feb 2011
Reputation Points: 120 [?]
Q&As Helped to Solve: 69 [?]
Skill Endorsements: 15 [?]
Featured
 
0
 

If it's a wireless one it should do

Member Avatar
lucifer30
Newbie Poster
8 posts since Nov 2011
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

well i dont know whether it's wireless or not. If it's not wireless, How much a wireless one would cost??

Member Avatar
ChrisHunter
Practically a Master Poster
625 posts since Feb 2011
Reputation Points: 120 [?]
Q&As Helped to Solve: 69 [?]
Skill Endorsements: 15 [?]
Featured
 
0
 

If i'm honest other than just trying to establish a connection without the use of an ethanet cable i don't know how to check if it's wireless, i've only recently graduated as a software engineer so networking isn't my area but you can pick one up for around 15GBP

Member Avatar
lucifer30
Newbie Poster
8 posts since Nov 2011
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

thanks got it!

Question Answered as of 2 Years Ago by ChrisHunter
You
This question has already been solved: Start a new discussion instead
Post:
Start New Discussion
View similar articles that have also been tagged: