1,105,232 Community Members

I am connected to wireless, but I can't access any websites

Member Avatar
bekenes
Newbie Poster
1 post since Jun 2007
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
-2
 

This problem began recently. It says I am connected to a wireless connection, but every website I try to access, it says: "Internet Explorer cannot display the webpage." Firefox says: "Server not found." My roomate uses the same wireless connection and his works fine. I cannot ping any websites. I do not have Norton either.

Member Avatar
w_3rabi
Junior Poster
159 posts since Dec 2006
Reputation Points: 8 [?]
Q&As Helped to Solve: 10 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

looks you r not connected at all

Member Avatar
johnkoppolu
Newbie Poster
1 post since Jun 2007
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

do you have dns access ?

Member Avatar
Spriggan
Junior Poster in Training
79 posts since Jun 2007
Reputation Points: 18 [?]
Q&As Helped to Solve: 4 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
-1
 

"What we got here is, a FAILURE, to communicate..."
Boss Hog, "Cool Hand Luke" 1967

1. you are connected. to your router
2. you are not connected. to the internet. (maybe)
3. Reset the modem and the router, in that order.
4. Wait for Network Cable Not Found to go away.
5. R-Click and Repair your wireless connection.
6. goto START->Run...->type "cmd" and click OK button.
7. type "ipconfig" to check TCP/IP settings.
(should be something like 192.168.*.*, 172.168.*.*, 10.0.0.*, etc...)
8. Type "ping something.com" and press eNTeR.
9. If you a get 4 sent and 4 recvd. message at the end, you are online, try to open your web browser.

If Not...

try "PING" + whatever your default gateway was from earlier. (IPCONFIG) what happens?
either way. you have a Router/OS issue
and we will need more info.

Member Avatar
gaganpreet_manu
Newbie Poster
1 post since Jun 2007
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

hi sir/madam just follow this two steps:

1.You need to do some browser settings like-open your internet explorer, then click on tools-internet options-click on delete-cookies,delete-files,then click on connection tab -under that never dial a connection radio box should be checked only and, then on the right hand bottom corner click on lan settings tab in this not a single box should be checked .it should work

2.if still not work -then under wireless network connection ypu need to remove the prefered network and then try to connect your wireless connection and then check in dos command ping yahoo.com or ping 4.2.2.2 or try to ping your dns numbers.

thanxs plz try this it should work otherwise i have some other options.
plz try this best of luck

Member Avatar
Silkroadnetcafe
Newbie Poster
5 posts since Nov 2006
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
-1
 

I'm almost glad to see someone having the same trouble as i am, but my problem goes a little deeper than this.

One of my computers on my network decided it wanted to do the 'network cable unplugged' routine...

I fixed that, but then it whent into a fit and i had "limited or no connectivity" so after messing around checking all settings and trying to make a new network connection, turning off modem/router etc, checking all firewall and net connection settings, I finaly managed to get a "connected" message.

so, there i am, mildly relieved, open a browser and "Internet Explorer cannot display the webpage." Firefox says: "Server not found."

Every single programme, be it yahoo msgr, mozila, ie, or one of several mmorpgs will not and can not connect to a connected service.

so ran through everything again, firewall ok, network connection ok, rebooted, net connection still says connected, but again, no programe able to connect to net...
??????????

oh btw, i'm on broadband.

Member Avatar
phasevariance
Newbie Poster
1 post since Feb 2009
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

The trojan remover did the trick for me. This thing is nasty. It blocked fresh installs of Norton from updating it's virus database along with AVG. Windows update did not work either.

Member Avatar
gurmeetkaur
Newbie Poster
1 post since Dec 2009
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 1 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
-1
 

check your ip address, firewall settings,

Member Avatar
crunchie
Most Valuable Poster
13,079 posts since Feb 2004
Reputation Points: 990 [?]
Q&As Helped to Solve: 1,031 [?]
Skill Endorsements: 5 [?]
Team Colleague
Featured
 
0
 

Check the post date :icon_rolleyes:

Question Answered as of 4 Years Ago by crunchie, Silkroadnetcafe, w_3rabi and 5 others
Member Avatar
nanak
Newbie Poster
1 post since Dec 2009
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

This problem began recently. It says I am connected to a wireless connection, but every website I try to access, it says: "Internet Explorer cannot display the webpage." Firefox says: "Server not found." My roomate uses the same wireless connection and his works fine. I cannot ping any websites. I do not have Norton either.

Check you MTU Value set it to 1464 It should work...

Member Avatar
crunchie
Most Valuable Poster
13,079 posts since Feb 2004
Reputation Points: 990 [?]
Q&As Helped to Solve: 1,031 [?]
Skill Endorsements: 5 [?]
Team Colleague
Featured
 
0
 

Check you MTU Value set it to 1464 It should work...

Check the post date :icon_rolleyes:

Member Avatar
muphy
Newbie Poster
3 posts since Dec 2009
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

have you check the setting network maybe the is not well configure

Member Avatar
crunchie
Most Valuable Poster
13,079 posts since Feb 2004
Reputation Points: 990 [?]
Q&As Helped to Solve: 1,031 [?]
Skill Endorsements: 5 [?]
Team Colleague
Featured
 
0
 

have you check the setting network maybe the is not well configure

Check the post date :icon_rolleyes:

Member Avatar
jose jardin
Newbie Poster
2 posts since Feb 2010
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

why does ican't access into any website even with the internet?

Member Avatar
jose jardin
Newbie Poster
2 posts since Feb 2010
Reputation Points: 0 [?]
Q&As Helped to Solve: 0 [?]
Skill Endorsements: 0 [?]
 
0
 

why does i can't access into any website even with the internet?
how to access to the internet when my administrator disable m,y connection?

Member Avatar
crunchie
Most Valuable Poster
13,079 posts since Feb 2004
Reputation Points: 990 [?]
Q&As Helped to Solve: 1,031 [?]
Skill Endorsements: 5 [?]
Team Colleague
Featured
 
0
 

why does i can't access into any website even with the internet?
how to access to the internet when my administrator disable m,y connection?

Please start your own thread. Explain who the administrator is.

You
This question has already been solved: Start a new discussion instead
Post:
Start New Discussion
Tags Related to this Article