Hi All, The problem I have is that the port on my laptop NIC is meant to have gigabit capability, but I am only connecting at 100.0Mbps and I don't know where the bottleneck is. My Cat 5 ethernet cable connects my laptop to the RJ45 wall socket. The cable then runs through to a patch panel, which is connected to a gigabit unmanaged switch, which is in turn connected to a gigabit router and then off to the internet. When my adapater reports it's connection speed, which component is it reporting it's connection to? I would guess this is …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

Hello all. I am having an issue with the dual NIC's on my Gigabyte 890FXA-UD5. I'll start from the beginning to give as much info as possible. I had Server 2008 R2 installed and was given a copy of Server 2012 R2. Both NIC's were present in 2008 and were still available when I upgraded with 2012 R2. The other day, I registered a domain to do some work with Exchange 2013 and email addresses. Therefore, I changed the name of the domain to the name of the .com domain I registered. While using the rendom method, I ran into …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

Hi all ! I have a code which search registry key value in specific key path, not all registry. In registry key `SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}` find all keys with `0000 , 0001 , 0002 , 0003` and so on at the end of registry key. `{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}` . In each key ( for example `0007` ) are subkey called `NetCfgInstanceId` which holds network interface card ID value , like this `{C80949A4-CEDA-4F29-BFE2-059856D7F745}` . If finds value, method returns key path ! Problem is an error `Cannot convert type 'char' to 'string` in` foreach (string key_value in key.GetValue("NetCfgInstanceId").ToString()) ` . Full code is public string …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 2

What is NIC ordering on bootup of Linux machines? what is its significance ? can anyone tell in detail.

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 1

Please tell me how could i run .asp page on html website that is hosted on NIC's web server. Please reply at your earliest

Member Avatar
+0 forum 0

I am trying to find a step-by-step procedure for channel bonding for increased through put on windows 2008 server. I am new at this and I need to set up a windows 2008 server with two NICs for increased throughput. I have searched but cannot find anything on the microsoft technet site, I would have thought there would be something available. If there is something available then can you please provide the link. Thanks.

Member Avatar
+0 forum 0

Hi, I've been encountering a strange but annoying issue in my office in work - if anyone could shed any light on this or have any ideas as to what could be the cause it would be great. We have 30 Dell PowerEdge blade servers with 2x NICs in each - these are running about 3-4 virtual machines at a time. Most of these 60 interfaces are connected to a Netgear GS748T(v3) 48 port managed switch. Last week a colleague complained that accessing his server was extremely slow. I noticed the NIC activity LED was flashing very rapidly and restarting …

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

I have a desktop running windows Vista Home basic I have a server running Win 2k3 web edition I have 2 nics in my server 1 is wireless G and addressed 192.168.1.65 and the other ethernet addressed 192.168.2.65 Because I have renters and I let them logon dynamically on the 192.168.1...schema I use the 192.168.2...schema for my private network. I configured RRAS on the server and am just using a 'WORKGROUP' as opposed to a domain So in essence I was using my server as an access point for my private network. It worked great for about a day or …

Member Avatar
+0 forum 0

I am trying to make a TCP chat program, but instead of having people enter in the ip of the computer they wish to talk to everytime, i would like the program to be able to listen on all ip addresses, so that it will provide for a better user experience, and that i can have chat rooms with multiple people joining. I have the code working with entering in ips, however, when i use the IPAddress.any command it will not send messages. has anyone else done this? Any help is greatly appreciated. Thanks ~Matt

Member Avatar
Member Avatar
+0 forum 3

The End.