why is it "ur project is out of date" when i try to run cpp file opencv on vbs 2008

Probably some file(s) need to be recompiled. Select menu Build --> Clean Solution, then rebuild the solution and that normally fixed the problem.

i tried but not worked yet
here is the result

1>------ Build started: Project: mouse, Configuration: Debug Win32 ------
1>Compiling...
1>test1.cpp
1>Compiling manifest to resources...
1>Microsoft (R) Windows (R) Resource Compiler Version 6.0.5724.0
1>Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.
1>Linking...
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvWaitKey referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvShowImage referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvNamedWindow referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvPutText referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvInitFont referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvCreateImage referenced in function _main
1>C:\Users\user\Documents\Visual Studio 2008\Projects\mouse\Debug\mouse.exe : fatal error LNK1120: 6 unresolved externals
1>Build log was saved at "file://c:\Users\user\Documents\Visual Studio 2008\Projects\mouse\mouse\Debug\BuildLog.htm"
1>mouse - 7 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Those errors are the result of something completely different than you stated in your original post. Those errors mean that you did not link your program with one or more libraries. Find out what library those functions are in and add it to your project.

thnx guys now it's working
but still got some problem plz try to help me again


1>------ Build started: Project: Y, Configuration: Debug Win32 ------
1>Compiling...
1>test1.cpp
1>d:\visual studio 2008\y\y\test1.cpp(6) : error C2065: '“Example1”' : undeclared identifier
1>d:\visual studio 2008\y\y\test1.cpp(7) : error C2065: '“Example1”' : undeclared identifier
1>d:\visual studio 2008\y\y\test1.cpp(10) : error C2065: '“Example1”' : undeclared identifier
1>Build log was saved at "file://d:\Visual Studio 2008\Y\Y\Debug\BuildLog.htm"
1>Y - 3 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Those errors are telling you that you are attempting to use something before it has been declared. If Example1 is a function then you need to provide a function prototype for it, or code the complete function before main() or whereever it is being called.

thanx Ancient Dragon for helping till now but i forgot to mention that i m trying to have programs in c++ using OPENCV...n 'example1' is not function i guess its a name ..here i have a code of it...hope 4 another help this time too..

#include<cv.h>
#include<highgui.h>
int main( int argc, char** argv )
{
IplImage* img = cvLoadImage( argv[1] );
cvNamedWindow( “Example1”, CV_WINDOW_AUTOSIZE );
cvShowImage( “Example1”, img );
cvWaitKey(0);
cvReleaseImage( &img );
cvDestroyWindow( “Example1” );
}

In that case I have no idea what's wrong because I can't compile the code you posted -- I don't have OpenCV installed on my computer. But I would suspect there is some other problem since Example1 is just quoted text literal.

Hello everyone,

I've got the same errors T_T .... I dont know what to do now.

I mean

1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvWaitKey referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvShowImage referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvNamedWindow referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvPutText referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvInitFont referenced in function _main
1>test1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _cvCreateImage referenced in function _main

Anyone can tell me how to fix this problem?
Please!

P/S: I did configure
Tools/Options - Tab Projects and Solutions - VC++ Directories -> Library files .... include\opencv and include\opencv2.

Anything's wrong?

This question has already been answered. Start a new discussion instead.