hi everyone
i'm sorry i know i am asking simple questions but i really cannot understand the problem with my code
here i wrote a code for the cash register
( except two buttons : clear and delete )
but it doesn't work
i think something is wrong with the conversions i made
can somebody please tell me what's wrong?!!
Public Class Form1
Dim num As Double
Dim Tax As Double
Dim subtotal As Double = 0
Private Sub Button7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn7.Click
Label1.Text = Label1.Text & "7"
End Sub
Private Sub Button9_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn9.Click
Label1.Text = Label1.Text & "9"
End Sub
Private Sub Label2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label2.Click
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn1.Click
Label1.Text = Label1.Text & "1"
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn2.Click
Label1.Text = Label1.Text & "2"
End Sub
Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn4.Click
Label1.Text = Label1.Text & "4"
End Sub
Private Sub btn3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn3.Click
Label1.Text = Label1.Text & "3"
End Sub
Private Sub btn5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn5.Click
Label1.Text = Label1.Text & "5"
End Sub
Private Sub btn6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn6.Click
Label1.Text = Label1.Text & "6"
End Sub
Private Sub btn8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn8.Click
Label1.Text = Label1.Text & "8"
End Sub
Private Sub btn0_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn0.Click
Label1.Text = Label1.Text & "0"
End Sub
Private Sub btnDot_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnDot.Click
Label1.Text = Label1.Text & "."
End Sub
'problem is here
Private Sub btnEnter_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnEnter.Click
subtotal = CDbl(txtSubtotal.Text)
txtSubtotal.Text = CStr(num + subtotal)
Label1.Text = ""
End Sub
Private Sub btnTotal_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnTotal.Click
num = CInt(Label1.Text)
If num > 500 Then
Tax = 0.1 * num
Else
If Tax > 100 Then
Tax = 0.75 * num
Else
Tax = 0.05 * num
End If
End If
txtTax.Text = Tax
txtTotal.Text = Tax + num
End Sub
Private Sub btnClear_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnClear.Click
End Sub
Private Sub txtSubtotal_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles txtSubtotal.TextChanged
End Sub
End Class