0

Hi everyone or anyone,

I am running a Windows 98 OS and am having problems loading Windows at startup. The wallpaper loads but that's it!!! No desktop items and no taskbar. I can run things through the task manager but I still don't know why my desktop won't load. I ran HijackThis and was hoping someone could help me understand the log file. Please help before I throw this computer off my balcony!!!!

What is good and what is bad?????? PLEASE HELP!!!


Running processes:
C:\WINNT\System32\smss.exe
C:\WINNT\system32\winlogon.exe
C:\WINNT\system32\services.exe
C:\WINNT\system32\lsass.exe
C:\WINNT\system32\svchost.exe
C:\WINNT\system32\spoolsv.exe
C:\WINNT\System32\msdtc.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG6\avgserv.exe
C:\WINNT\System32\tcpsvcs.exe
C:\WINNT\System32\svchost.exe
C:\WINNT\System32\llssrv.exe
C:\WINNT\system32\regsvc.exe
C:\WINNT\system32\MSTask.exe
C:\WINNT\System32\WBEM\WinMgmt.exe
C:\WINNT\system32\explorer.exe
C:\WINNT\system32\svchost.exe
C:\WINNT\system32\Dfssvc.exe
C:\WINNT\System32\dns.exe
C:\WINNT\System32\svchost.exe
C:\WINNT\system32\taskmgr.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\WINNT\System32\svchost.exe
C:\Program Files\MSN Apps\Updater\01.02.3000.1001\en-ca\msnappau.exe
C:\WINNT\explorer.exe
C:\WINNT\system32\ndis.exe
C:\WINNT\system32\winstr32.exe
C:\WINNT\system32\scvhosting.exe
C:\WINNT\system32\sys32.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\PROGRA~1\CAMDEV~1\CAMUNZ~1\cuz.exe
C:\DOCUME~1\Aaron\LOCALS~1\Temp\HijackThis.exe
C:\WINNT\system32\scvhosting.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://g.msn.ca/0SEENCA/SAOS01
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.ca/
F2 - REG:system.ini: Shell=explorer.exe hostsvc.exe
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: ST - {9394EDE7-C8B5-483E-8773-474BF36AF6E4} - C:\Program Files\MSN Apps\ST\01.02.3000.1001\en-xu\stmain.dll
O2 - BHO: MSNToolBandBHO - {BDBD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0} - C:\Program Files\MSN Apps\MSN Toolbar\01.02.3000.1001\en-ca\msntb.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINNT\System32\msdxm.ocx
O3 - Toolbar: MSN - {BDAD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0} - C:\Program Files\MSN Apps\MSN Toolbar\01.02.3000.1001\en-ca\msntb.dll
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE NvQTwk,NvCplDaemon initialize
O4 - HKLM\..\Run: [anvshell] anvshell.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AVG_CC] C:\Program Files\Grisoft\AVG6\avgcc32.exe /startup
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] C:\PROGRA~1\Sygate\SPF\Smc.exe -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [P2P Networking] C:\WINNT\System32\P2P Networking\P2P Networking.exe /AUTOSTART
O4 - HKLM\..\Run: [windows auto update] msblast.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINNT\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe
O4 - HKLM\..\Run: [msnappau] "C:\Program Files\MSN Apps\Updater\01.02.3000.1001\en-ca\msnappau.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [islb400o] C:\WINNT\System32\islb400o.exe
O4 - HKLM\..\Run: [WSSAConfiguration] wmmon32.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Microsoft Direct Configs] directx64.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Win32 USB2 Driver] sys32.exe
O4 - HKLM\..\Run: [starter] scvhosting.exe
O4 - HKLM\..\Run: [System32 Spool ] winint.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NDIS Adapter] ndis.exe
O4 - HKLM\..\Run: [msupdates] msupdt.exe
O4 - HKLM\..\Run: [blah service] exename.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Win32 exe file] winstr32.exe
O4 - HKLM\..\Run: [USB Host Service] usbsvc.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Host Device] hostsvc.exe
O4 - HKLM\..\Run: [msjava service] xpcd.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [WSSAConfiguration] wmmon32.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [Microsoft Direct Configs] directx64.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [Win32 USB2 Driver] sys32.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [starter] scvhosting.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [System32 Spool ] winint.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [NDIS Adapter] ndis.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [msupdates] msupdt.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [blah service] exename.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [Win32 exe file] winstr32.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [USB Host Service] usbsvc.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [Windows Host Device] hostsvc.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [msjava service] xpcd.exe
O4 - HKLM\..\RunOnce: [Win32 USB2 Driver] sys32.exe
O4 - HKLM\..\RunOnce: [NDIS Adapter] ndis.exe
O4 - HKLM\..\RunOnce: [Win32 exe file] winstr32.exe
O4 - HKCU\..\Run: [PlaxoUpdate] C:\Program Files\Plaxo\2.0.1.13\InstallStub.exe -a
O4 - HKCU\..\Run: [Win32 USB2 Driver] sys32.exe
O4 - HKCU\..\Run: [starter] scvhosting.exe
O4 - HKCU\..\Run: [System32 Spool ] winint.exe
O4 - HKCU\..\Run: [NDIS Adapter] ndis.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Win32 exe file] winstr32.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [Win32 USB2 Driver] sys32.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [starter] scvhosting.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [System32 Spool ] winint.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [NDIS Adapter] ndis.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [Win32 exe file] winstr32.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [AvgEudora] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG6\upeudora.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present
O9 - Extra button: (no name) - {AFC3FA82-AD07-45cd-8B57-983435B9899E} - (no file)
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINNT\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINNT\web\related.htm
O16 - DPF: {08BEF711-06DA-48B2-9534-802ECAA2E4F9} (PlxInstall Class) - https://www.plaxo.com/down/release/PlaxoInstall.cab
O16 - DPF: {1D4DB7D2-6EC9-47A3-BD87-1E41684E07BB} - http://ak.imgfarm.com/images/nocache/funwebproducts/ei/SmileyCentralInitialSetup1.0.0.8.cab


Thank you in advance. :)

5
Contributors
4
Replies
5
Views
12 Years
Discussion Span
Last Post by buletman
0

I am running a Windows 98 OS and am having problems loading Windows at startup. The wallpaper loads but that's it!!! No desktop items and no taskbar. I can run things through the task manager but I still don't know why my desktop won't load. I ran HijackThis and was hoping someone could help me understand the log file. Please help before I throw this computer off my balcony!!!!

Gotta go. Check here. If it's Windows 98, why all the Registry references to WinNT? SmileyCentral is an adware source, dump it and all references.

0

You also didn't post your whole hijackthis log....you left off the top part that includes your operating system, what version of hijackthis you are running, etc.

0

You are also running HJT from a temp folder, please put it into a permanent folder (like c:\hjt\hijackthis.exe).

Hey, and don't throw your computer off the balcony! Worst case scenerio, you'll just need to reinstall Windows. Besides, you might hit someone! :)

0

I hope it isn't too late, although I'm sure it is... anyway, for future reference:

I had the same problem and found a fix earlier today:

delete these from your registry (AS ALWAYS, MAKE A BACKUP FIRST IF YOU ARE NOT SURE WHAT YOU ARE DOING)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\explorer.exe
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\iexplorer.exe

Worked for me and a few other people...let me know...

Chad

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.