0

I have seen a couple solutions to this problem but none have worked so far.

here is the error.
Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\wamp\www\login.php on line 12

and the code

<?php
// connect to the mysql server
$link = mysql_connect(localhost, root, admin)
or die ("Could not connect to mysql because ".mysql_error());

// select the database
mysql_select_db(members)
or die ("Could not select database because ".mysql_error());

$match = "select id from members where username = '".$_POST['username']."'
and password = '".$_POST['password']."';"; 

$qry = mysql_query($match)
or die ("Could not match data because ".mysql_error());
$num_rows = mysql_num_rows($qry); 

if ($num_rows > 0) {
setcookie("loggedin", "TRUE", time()+(3600 * 24));
setcookie("mysite_username", "$username");
echo "You are now logged in!<br>";
echo "Continue to the <a href=members.php>members</a> section.";
}
else {
echo "Sorry, there is no username: $username with the specified password.<br>";
echo "<a href=login.html>Try again</a>";
exit;
} 
?>

now does it make a difference that I am using WAMP server instead of having just configured the php and mysql by hand. It worked yesterday now today nothing.

6
Contributors
6
Replies
9
Views
11 Years
Discussion Span
Last Post by ashishanand
0

Not sure this is the solution, but you do not quote the value for your variables.

// connect to the mysql server
$link = mysql_connect('localhost', 'root', 'admin')
or die ("Could not connect to mysql because ".mysql_error());

// select the database
mysql_select_db('members')
or die ("Could not select database because ".mysql_error());
0

yea it had something to do with my php setup so i reinstalled WAMP and just added in my backup files so pretty much i just replaced php and its extensions.

0

Hi


I have been struggling with this for two days now !!!


And here is what the problem on my machine was:


In httpd.conf (in the conf folder of my Apache installation), the path to php.ini was incomplete, so i corrected it like so:


PHPIniDir "C:\Program Files (x86)\PHP\"


AND it miraculously worked !! (it is NOT to be believed :D had started thinkin this thing AINT made to be workin at all!!)


lol

0

tanya_ivanova, your posting helped me solve the problem. The path in the PHPIniDir was not correct. I change it and it worked. Thanks a lot
Anand

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.