0

Hello,

Not familiar with PC connected in network with a domain name.

Had to hold CTRL-ALT-DEL to enter my credential, worked fine.

Brought the PC at my office, tried to connect to internet, but no connection (figured it was caused by the domain/network ID).

Successfully created a new network connection the usual way, for a connection through a gateway/router.

Rebooted, got the CTRL-ALT-DEL invitation, did it as usual, typed in the exact same username/password combo, but XP does not grant me access and ask for the correct user/pass/domain combo. I have created a new connextion without domain, so I do not have the field to enter the domain name. I'm completely stucked.

Tried all usual tricks, « sans échecs », last good config, dos prompt, nothing works, I always end up on the CTRL-ALT-DEL message where I only have space to enter a username and a password that are invalid (I guess because the domain name).

Does somebody knows what to do to regain access to that PC. since I have no field to input the domain name, and cannot access XP to configure anything?

The only thing I see is to move the drive into another PC and work on particular files, but I really do not know how to do that. Or maybe there is a trick.

Find this is a very bad behavior from XP, cause it should not let you create a connection that will lock you out....

Any idea?

Thanks a lot for your help.

Best regards,

NoisySilence

3
Contributors
2
Replies
3
Views
7 Years
Discussion Span
Last Post by thewebhostingdi
0

Hello,

Not familiar with PC connected in network with a domain name.

Had to hold CTRL-ALT-DEL to enter my credential, worked fine.

Brought the PC at my office, tried to connect to internet, but no connection (figured it was caused by the domain/network ID).

Successfully created a new network connection the usual way, for a connection through a gateway/router.

Rebooted, got the CTRL-ALT-DEL invitation, did it as usual, typed in the exact same username/password combo, but XP does not grant me access and ask for the correct user/pass/domain combo. I have created a new connextion without domain, so I do not have the field to enter the domain name. I'm completely stucked.

Tried all usual tricks, « sans échecs », last good config, dos prompt, nothing works, I always end up on the CTRL-ALT-DEL message where I only have space to enter a username and a password that are invalid (I guess because the domain name).

Does somebody knows what to do to regain access to that PC. since I have no field to input the domain name, and cannot access XP to configure anything?

The only thing I see is to move the drive into another PC and work on particular files, but I really do not know how to do that. Or maybe there is a trick.

Find this is a very bad behavior from XP, cause it should not let you create a connection that will lock you out....

Any idea?

Thanks a lot for your help.

Best regards,

NoisySilence

Hello,

WHen you get to the login screen with <CTRL><ALT><DEL> you should be able to drop down the domain list and select "This Comuter" and login without connecting to the domain.

0

Check in the domain controller, is there account of this computer is created? If not, then create manually.

This is a trick. Normally it should work. Verify service pack of your system. With service pack 1 and 2, this happens sometimes.

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.