0

hello i'm using openvpn and i have a question
when i try to run nmap, i get error when using openvpn (no error without openvpn, works perfect)
for example, nmap google.com
gives
Warning: Hostname google.com resolves to 3 IPs. Using 74.125.67.100.
dnet: Failed to open device eth0
QUITTING!
how do i fix this error, all other network services work over the openvpn except nmap (the problem is with nmap and not the openvpn)
i'm using winxp service pack 3

3
Contributors
2
Replies
3
Views
8 Years
Discussion Span
Last Post by blud
0

hello i'm using openvpn and i have a question
when i try to run nmap, i get error when using openvpn (no error without openvpn, works perfect)
for example, nmap google.com
gives
Warning: Hostname google.com resolves to 3 IPs. Using 74.125.67.100.
dnet: Failed to open device eth0
QUITTING!
how do i fix this error, all other network services work over the openvpn except nmap (the problem is with nmap and not the openvpn)
i'm using winxp service pack 3

Karo12693, I think nmap is just a tool to check the open ports by scanning and block them from possible attack or vulnerability. Check the version of your Internet Explorer. Go to Microsoft site and check for Compartibility issues non Internet Explorer, download the patches and see whether it would solve the problem.

0

I'm sure the issue falls with this error: 'Failed to open device eth0', OpenVPN creates a number of pseudo interfaces to do it's VPN connectivity, in the version of nmap that your using, can you specify the outbound device/interface?

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.