0

Hi to all,
I trust that you are all enjoying the holidays, even those of us who have to work! ;o) I've got two problems which I know you bright sparks will help this old buddy with.

One: My computer freezes just after log-on. It shows the desk top and refuses to do anything after that. I'm running xp home sp2 and have tried everything I know but to no avail. I'm able to run it in safe mode and have saved all my files on a memory stick. Now I want to format the hd and re-install xp. But..., before I start I just want to make sure I'm going to do it right. Any help will be truly appreciated.

Two: I'm using my wife's computer in the mean time, but noticed something strange. There's a web address on IE "http://main.94ak.com/" which I don't recognise. I have deleted the cookies, files and history on IE properties and it shows clear, but this unknown address keeps appearing and when I click on it without going on line, it starts to run but after half an hour I stopped it, because nothing visible has appeared. I'm afraid that it might be something with malicious intent. When it runs the desk top screen appears on the IE page. Any explanations or comments are most welcome.

Regards,
Christiaan.

3
Contributors
11
Replies
12
Views
9 Years
Discussion Span
Last Post by Christiaan
0

Hi to all,
I trust that you are all enjoying the holidays, even those of us who have to work! ;o) I've got two problems which I know you bright sparks will help this old buddy with.

One: My computer freezes just after log-on. It shows the desk top and refuses to do anything after that. I'm running xp home sp2 and have tried everything I know but to no avail. I'm able to run it in safe mode and have saved all my files on a memory stick. Now I want to format the hd and re-install xp. But..., before I start I just want to make sure I'm going to do it right. Any help will be truly appreciated.

Two: I'm using my wife's computer in the mean time, but noticed something strange. There's a web address on IE "http://main.94ak.com/" which I don't recognise. I have deleted the cookies, files and history on IE properties and it shows clear, but this unknown address keeps appearing and when I click on it without going on line, it starts to run but after half an hour I stopped it, because nothing visible has appeared. I'm afraid that it might be something with malicious intent. When it runs the desk top screen appears on the IE page. Any explanations or comments are most welcome.

Regards,
Christiaan.

It seems many people have this computer freezing problem.:(

0

Hi to all,
I trust that you are all enjoying the holidays, even those of us who have to work! ;o) I've got two problems which I know you bright sparks will help this old buddy with.

One: My computer freezes just after log-on. It shows the desk top and refuses to do anything after that. I'm running xp home sp2 and have tried everything I know but to no avail. I'm able to run it in safe mode and have saved all my files on a memory stick. Now I want to format the hd and re-install xp. But..., before I start I just want to make sure I'm going to do it right. Any help will be truly appreciated.

Two: I'm using my wife's computer in the mean time, but noticed something strange. There's a web address on IE "http://main.94ak.com/" which I don't recognise. I have deleted the cookies, files and history on IE properties and it shows clear, but this unknown address keeps appearing and when I click on it without going on line, it starts to run but after half an hour I stopped it, because nothing visible has appeared. I'm afraid that it might be something with malicious intent. When it runs the desk top screen appears on the IE page. Any explanations or comments are most welcome.

Regards,
Christiaan.

the site take me to mild Chinese porn ,i would scan computer with AVG antispyware and spybot search and destroy,both can be found at www.filehippo.com, sypware section

0

Heat ,caused by dirty inner computer,fans ansd stuff is the main cause of computer freezing !

Vaccum cleaner will help?

0

A genuine thank you to Caperjack. AVG antispyware worked like a charm. Problem #2 is solved. Problem #1 seems to me will only be solved by reinstalling xp. Thanks again.
Christiaan.

0

A genuine thank you to Caperjack. AVG antispyware worked like a charm. Problem #2 is solved. Problem #1 seems to me will only be solved by reinstalling xp. Thanks again.
Christiaan.

maybe not heat!reread post,the fact it stays running in safe mode ,i change my opinion,could be you need to run some virus and spyware tools on you computer too. or clean install .
http://www.michaelstevenstech.com/cleanxpinstall.html#steps

0

Been busy the last few days. Thanks for the clean install tip. My wife's computer is not 100% ok yet. It now gives a window called REG.exe - Application Error, and than states that the application failed to initialize properly 0xc0000142. There's also a file running continously in the background which I manage to trace - TxoMoU.exe. Spybot reckons it's no risk, but I have my doubts. Ani suggestions? Thanks.
Christiaan.

0

I've installed quickheal. Worked beautifully. I'll use the computer for a couple of days and see how it goes. Thanks again.
Christiaan.

0

Yeah, thanks. Everthing went well. PC's working fine now. Thanks for assistance.
Christiaan.

This question has already been answered. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.