0

i have restall the window today, but after the installation complete..it appear a msg " and force my computer auto shut down in 50 second everytime i start my comp...is it the cd key problem??? someone please help me~

3
Contributors
4
Replies
5
Views
13 Years
Discussion Span
Last Post by kochi
0

i have restall the window today, but after the installation complete..it appear a msg " and force my computer auto shut down in 50 second everytime i start my comp...is it the cd key problem??? someone please help me.

You have been hit by one of the Blaster worms. This happens when you put an unsecured computer on the Internet to download the patches needed to secure it from the Internet, a neat Catch-22 if ever there was one. The cleanest fix is to reinstall Windows from scratch, then before you go on the Internet, go to another machine and download the following utilities to a floppy from Gibson Research: DCOMbob.exe, ShootTheMessenger.exe, and uPNP.exe. The first one shuts off the DCOM/RPC function that Blaster/Nachi/Welchia uses to infect the system, the second shuts off the Messenger service to prevent spam pop-ups, and the third turns off Universal Plug-and-Play, a security risk. You will still need all the patches from Microsoft, but you won't be infected or have to deal with pop-up spam while you are bringing your install up-to-date.

The other solution is to run a Blaster-cleaner, blow away System Restore, and clean the rest out by hand -- but a reinstall-from-scratch with the Gibson utilities used first to turn off unneeded features is probably better and more reliable.

You will also need a good virus checker. There's a free version of Grisoft AVG and a good firewall, Zone Alarm - free version. See my Malware, virus, and startup information and tools page to protect yourself from scumware.

0

If you tell us what the message is, it might help us find out the problem. Tell me what the exact message is and ill look it up for ya.

0

i think i have hit by Blaster Worm, but funny thing is..ppl said if i hit by that virus..i should have 2 files under \windows\system32\wins\ but the folder is empty! "this is what appear"

[img]http://www.microsoft.com/security/images/system_shutdown.gif[/img]
i have delete teh partician and reinstall again..but the problem still occur,
:sad: pleas give more advice to me(computer noob)

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.