0

hi every one, i have a problem. i have a belkin wireless modem. the wireless works but the local area connection (cable) connection is enabled but no internet. ive tryed nearly all trouble shooting but no good. i have had enternet connection through the cable twice. but it some how disconnects, or if i enable wireless it disables and cant get internet unless i disable local area connection. heres a sample of cmd ipconfig /all

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\frank>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : cedric-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8152/8158 PCI-E Fast Ethernet C
ontroller (NDIS 6.20)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-6C-AC-4B-17
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::901c:34b9:e233:51db%18(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.7(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 08 July, 2012 10:00:37 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : 08 July, 2013 10:00:37 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 587212396
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-EC-F3-EC-68-A3-C4-1F-EA-CE

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 68-A3-C4-1F-EA-CE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c5f2:3cf6:7464:970f%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.5(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 08 July, 2012 9:48:55 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : 08 July, 2013 9:48:54 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 241738692
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-EC-F3-EC-68-A3-C4-1F-EA-CE

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{8B6CCA56-4D0E-4188-BB37-007E12CFABC8}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{E3D1007A-1D13-46C4-A6AA-852C4FCE2E19}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:10da:2ed2:836b:1364(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::10da:2ed2:836b:1364%13(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

C:\Users\frank>

has any one have a solution to this, ive almost givin up, cheers fallas

3
Contributors
2
Replies
4
Views
5 Years
Discussion Span
Last Post by PCResolver
0

So what you are saying is that you can either connect via wired or wireless, but not at the same time from that computer? Some computers have the option in the BIOS to enable/disable wireless based on the connection status of the wired ethernet adapter. Check on that.

If this is not the case, what I would recommend for what seems like flakey devices in Windows is to go to device manager, uninstall the device, let Windows scan for devices, find the device again, then provide an updated device driver.

0

It sounds like your Network Interface card is not set up to receive an IP address automatically. It may have been set with a fixed address that is conflicting with an address already given. To test this, switch off all WiFi connected devices and reboot the router (switch it off and on again).
To check the set up you go to the properties for the Adapter, click on TCP/IP 4 and then properties. Tick auto for both IP and DNS.
Just a thought.

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.