0

my laptop says it is connected to the internet but ie says cannot display page

Edited by sturner2105

3
Contributors
17
Replies
18
Views
4 Years
Discussion Span
Last Post by rosie1956
0

Try booting in to safe mode with networking, (reboot tapping F8 key ) try IE again.if this works then the most likley reason is you have a virus while in safe mode download and run malware bytes and superantispy

0

Have you run malware bytes and superanti spy download them to a stick or another machine and copy to machine you are having problems with run them both 1 at a time delete anything they find then try again

0

Do you have another browser that you can try if not download firefox portable or chrome portable to a stick and try running these on machine as we need to find out now if its just IE or you laptop

0

i have tried this ping thing i keep reading about and i keep getting unavailable

0

the machine you are replying on now is obviously working is this machine conected to router by cable if so remove cable from working machine and conect to laptop and try this if that dosent work try rebooting laptop with cable conected
Once you have done that conect back to working machine and let me know what happens

0

First of all...are you using a wired connection or a wireless connection to connect to the internet??

Check your ip address, subnet mask and gateway ip. First try to ping your gateway ip address, if you are able to ping then try to ping the ip address 4.2.2.2 or any other public ip address. If you are able to get reply then the issue is with the browser settings or the DNS address.

If you are connecting wireless then delete the wireless profiles search for the networks and then try to connect.

0

Just had a thought, is your IE set to work "off line"? if so you need to change this to "work on line".

Go to IE, click on "File" and un-tick "work off line".

If you don't have the "File" option (top left), click on "tools" (top right), go down to "toolbars" and select "menu bar".

0
Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : User-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007 802.11b/g WiFi Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-3A-23-69-2B
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::898e:a6cf:c430:ee51%9(Preferred) 
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.9(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, November 02, 2012 10:37:27 AM
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, November 03, 2012 10:37:27 AM
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 285220666
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-68-05-DE-2B
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : isatap.{D31F98A8-39DD-4DF3-BD2B-38C26F9D9BE1}
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.9%13(Preferred) 
   Default Gateway . . . . . . . . . : 
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : isatap.{D31F98A8-39DD-4DF3-BD2B-38C26F9D9BE1}
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : isatap.{A971BF72-C681-4631-860F-9122CBA31DB1}
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 14:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
0

yes i have tried it with the cable and it connects just fine it just will not connect wirelessly

0

i tried it with the cable and it worked fine it wont connect wirelessly though

0

also try turning off the wireless on laptop leave for about 10 secs and turn it back on again if no joy turn off router leave 10 secs and then turn on again if still no joy then try running a restore what os system are you running

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.