0

Hello thanks in advance for any help. I have a compaq presario 906us running with windows xp i am using a wireless connection with a dwl 650 dlink pcmcia and a Di524 router.

I just did a quick restore using the discs supplied with the laptop and am now getting a ethernet controller missing message.

I go into device manager and it shows the yellow ?xclamation under ethernet controller.
I have installed new drivers for the controller from compaqs website and to no avail I also installed drivers from dlinks website and that has not helped either.

Prior to the quick restore I had no problems whatsoever with my connection now I cannot even get a single light to come up on the pcm card.

Any help would be appreciated. Ps usings comcast cable as my isp.

2
Contributors
6
Replies
7
Views
9 Years
Discussion Span
Last Post by sidoe
0

could you have tripped the on/off switch for the NIC? Sometimes a real switch sometimes Fn and F3 or F? simultaneously. If it is the integrated 10/100 then try Realtek 8139 driver.

0

Hello, I'm not quite sure what you mean by on off switch. Where would this switch be? In device manager it shows the realtek 8139 is enabled however i still have no signal to my pcm card. There is also a wan network driver. When i go into network connections I still do not see a wireless connection on there. I am at a complete loss.

could you have tripped the on/off switch for the NIC? Sometimes a real switch sometimes Fn and F3 or F? simultaneously. If it is the integrated 10/100 then try Realtek 8139 driver.

0

Ran a scan on my computer don't know if this will help anyone assist me better. Thanks again.


Field Value
Computer
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition
OS Service Pack -
DirectX 4.08.01.0810 (DirectX 8.1)
Computer Name CPQ17335230892
User Name

Motherboard
CPU Type Mobile AMD Athlon XP, 1325 MHz (10 x 133)
Motherboard Name Compaq Presario 900
Motherboard Chipset ATI Radeon IGP-320M
System Memory 240 MB (PC2100 DDR SDRAM)
BIOS Type Phoenix (10/24/02)
Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

Display
Video Adapter Mobility U1
Video Adapter Mobility U1 (16 MB)
3D Accelerator ATI Radeon IGP-320M (U1)
Monitor Digital Flat Panel (1024x768)

Multimedia
Audio Adapter ULi/ALi M5451 AC-Link Controller Audio Device

Storage
IDE Controller ALi M5229 PCI Bus Master IDE Controller
Disk Drive IC25N020ATCS04-0 (20 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100)
Disk Drive LEXAR JD FIREFLY USB Device (243 MB, USB)
Optical Drive TOSHIBA DVD-ROM SD-R2312 (DVD:8x, CD:24x/10x/24x DVD-ROM/CD-RW)
SMART Hard Disks Status OK

Partitions
C: (NTFS) 19077 MB (15334 MB free)

Input
Keyboard Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Mouse HID-compliant mouse
Mouse Synaptics PS/2 Port TouchPad

Network
Modem Conexant HSFi V92 MiniPCI Modem

Peripherals
USB1 Controller ULi/ALi M5237 USB Open Host Controller
USB1 Controller ULi/ALi M5237 USB Open Host Controller
USB Device USB Human Interface Device
USB Device USB Mass Storage Device
Battery Microsoft AC Adapter
Battery Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery


Device Description Type
Realtek RTL8139C+ PCI Fast Ethernet Adapter PCI
Realtek RTL8180L IEEE 802.11b Wireless MAC & Baseband Processor PCI

0

I decided to try dlinks website again and downloaded the correct driver for my pcmcia card, but now i get the following error message.

airbus.exe
This application has failed to start because
athcfg11.dll was not found.

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.