0

HI guys ...my pc spec is as follows
AMD Athlon 64 processor
3000+
1.81GHz
ASUS A8NV
My probelm started when i started the computer...
it shows a warning CMOS checksum bad error;CMOS time/date not set
i got information that its the problem of CMOS battery...i replaced the battery..
even then i got the error... please help me...

5
Contributors
10
Replies
16
Views
8 Years
Discussion Span
Last Post by 85mechanic
0

Have you set your bios correctly after replacing the battery?
Please refer to your motherboard manual.

0

Have you set your bios correctly after replacing the battery?
Please refer to your motherboard manual.

i dont know how to correct the bios settings...can u explain that...

0

As I said, check your motherboad manual for more information.

r u talking about correcting the system time and date in the bios setup?..

0

You need to read the manual. There are lots of different bioses out there. The manual should tell you what you need to do.

under which subject it comes?

0

a couple of problems could be causing this, either a virus changing your cmos settings or you modified the settings. you should run a virus scan and if that doesent fix the problem note the current settings and reset values to default.

0

You need to read through the whole lot.

lol.
did you go into the bios and set defaults and save settings after you install the new battery

0

try resetting the bios settings, the best way is using a reset jumper on your board(read the manual on where it is). then edit the settings when you restart. most machines bios are accessed by pressing delete at start up.

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.