0

I have 2 specific problems with my Mum's computer that I am trying, so far unsuccessfully, to sort out.

We are getting the classic :

RUN DLL
Error loading C:\Windows\System32\bridge.dll
The specified module could not be found

and the following:

MICROSOFT VISUAL C++ RUNTIME LIBRARY
Program C:\Program files\Internet Explorer\iexplore.exe
abnormal program termination


I have used ad-aware 6.0 (latest) and AVG(fully up to date) which detected 46 entries. It healed or quarantined the majority, apart from lspak.dll. I used the lspakfix to enable me to delete the lspak.dll from the appropriate directory.

I have tried creating a regedit notepad file, as per:
-----------------
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run]
"RunDLL"=-
-------------

ie saving that as unbridge.reg and then double-clicking it to run it

No luck, the bridge.dll remains.

I have therefore just installed and run hijackthis.....the log is as follows, can anyone anywhere please help me to delete or fix or whatever the entries that are causing the hardships.

Thanks in advance

Windows XP (SP1)
AVG (up to date)
Ad-aware 6.0 (up to date)

LOG ---------------------
Logfile of HijackThis v1.98.2
Scan saved at 13:29:56, on 27/10/2004
Platform: Windows XP SP1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S10IC2.EXE
C:\WINDOWS\goidr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG6\avgcc32.exe
C:\Program Files\Outlook Express\Msimn.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG6\avgserv.exe
C:\Program Files\Common Files\EPSON\EBAPI\SAgent2.exe
C:\WINDOWS\system32\slserv.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
\X5b4j8\shareddocs\hijackthis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.co.uk/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www.tesco.net
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\WINDOWS\SYSTEM\blank.htm
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = 192.168.0.1:6588
R3 - URLSearchHook: (no name) - {965A592F-8EFA-4250-8630-7960230792F1} - (no file)
O1 - Hosts: 69.20.16.183 auto.search.msn.com
O1 - Hosts: 69.20.16.183 search.netscape.com
O1 - Hosts: 69.20.16.183 ieautosearch
O2 - BHO: zSearch Bar - {5886A6DC-AAF4-45E9-979A-8E5E6DEE30E7} - C:\Program Files\zSearch\zSearch.dll
O2 - BHO: LinkTracker Class - {6A6E50DC-BFA8-4B40-AB1B-159E03E829FD} - C:\WINDOWS\System32\lmf32.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\system32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [EPSON Stylus C42 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S10IC2.EXE /P23 "EPSON Stylus C42 Series" /O6 "USB001" /M "Stylus C42"
O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [zSearch] C:\Program Files\zSearch\Zstb.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RunDLL] rundll32.exe "C:\WINDOWS\System32\bridge.dll",Load
O4 - HKLM\..\Run: [WinTools] C:\Program Files\Common Files\WinTools\WToolsA.exe
O4 - HKLM\..\Run: [slmss] C:\Program Files\Common Files\slmss\slmss.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Adstartup] C:\WINDOWS\System32\automove.exe
O4 - HKLM\..\Run: [goidr] C:\WINDOWS\goidr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [aqadcup] C:\WINDOWS\aqadcup.exe
O4 - HKLM\..\Run: [cfgnt5i] C:\WINDOWS\System32\cfgnt5i.exe
O4 - HKLM\..\Run: [nyz] C:\WINDOWS\nyz.exe
O4 - HKLM\..\Run: [mspdmodw] C:\WINDOWS\System32\mspdmodw.exe
O4 - HKLM\..\Run: [VTPreset] VTPreset.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Jawa32] C:\WINDOWS\jawa32.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Jawa322] C:\WINDOWS\jawa32.exe
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKLM\..\Run: [AVG_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG6\avgcc32.exe /STARTUP
O4 - HKCU\..\Run: [zSearch] C:\Program Files\zSearch\Zstb.exe
O4 - HKCU\..\Run: [System Soap Pro] C:\PROGRA~1\SYSTEM~1\soap.exe min
O4 - HKCU\..\Run: [Jawa32] C:\WINDOWS\jawa32.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Jawa322] C:\WINDOWS\jawa32.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE (file missing)
O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=http://www.tesco.net
O15 - Trusted Zone: http://register-tesco.qa.business.ntl.com
O15 - Trusted Zone: http://memberservices.tesco.net
O18 - Filter: text/html - {E64E4E60-EF13-4C79-A159-119762E18181} - C:\WINDOWS\System32\lmf32.dll

2
Contributors
2
Replies
3
Views
13 Years
Discussion Span
Last Post by skerts
0

This thread should help you get your bridge error fixed:
http://www.daniweb.com/techtalkforums/thread7370.html

I can't help you with the other problem.

Cheers buddy !

You know, I'd spent the past 4 hours this morning trying to sort this, googling etc.........the bridge dll error no longer comes up. As for the second error, which as far as my Mum is concerned is the major issue (seeing as she can't do her shopping !)........this is a bugger to try and sort.

Thanks ever so much for any help. PS - I have spent plenty of time perusing forums for the answers but I have had to bite the bullet and ask for help.

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.