0

I've had this problem come and go and have tried everything to resolve it. Program icons don't load and instead are blank. "My Computer" doesn't load anything, it appears to be loading, but nothing ever appears. Context menus (on files and folders) do not load and usually crash the current explorer window.

Here are some screenshots:

My desktop (blank program icons):
http://puu.sh/3SIAY

"My Computer" initial loading:
http://puu.sh/3SICb

"My Computer" after 10 minutes:
http://puu.sh/3SIOe

"Games" explorer:
http://puu.sh/3SIV2.jpg

Control Panel:
http://puu.sh/3SIWe.jpg

"System call failed" after trying to open (Computer/Control Panel/Videos, etc) from the start menu:
http://puu.sh/3SJgv.png

What I've tried:
- Restarting my computer.
- System integrity violation scanner.
- Virus/malware scanning.
- Clean booting.
- Ensuring necessary services are enabled and running. (RPC, etc)
- Updating windows.
- Updating drivers.
- Troubleshooting.

Does anyone have any solutions to this problem?

Thank you.

4
Contributors
6
Replies
32
Views
4 Years
Discussion Span
Last Post by Jaydenn
0

Maybe the hard drive is failing?

It seems unlikely for the harddrive to be the culprit. http://puu.sh/3SK5p.png

do you have the original install dvd disks? If you do then you can try booting from it and running it's Repiar program.

I will try this, thank you.

Edited by Jaydenn

0

I figured out what the problem is. DllHost.exe and Acronis True Image 2013.

I simply disabled two services, Acronis Nonstop Backup and Acronis Sync Agent, and now the issue is gone.

This question has already been answered. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.