0

hello.
i just received my netgear wgt624 router today. and i can't connect to the internet through the router. i have a speedstream 5100 modem and use SBC DSL. ive reconnected the cables many times as instructed by the manual but no luck. my computer can access the router adn get the netgear settings page. but it just cant connect to the internet. ive tried to fix my internet settings, but still no luck. please HELP!

3
Contributors
4
Replies
5
Views
12 Years
Discussion Span
Last Post by DMR
0

oh. and i forgot to say that.. without the router.. if i connect directly through the modem.. i can connect to the internet. only through the router i can't connect

0

Does SBC require that you use the PPPoE protocol to connect? If so, check your router's setup/configuration page and make sure that it is set for the correct protocol. Most routers default to using the DHCP protocol, which works for Cable connections, but most DSL providers use PPPoE instead.

0

Did you reboot your Speedstream after plugging in your router? Often they will only remember one MAC address and need to be rebooted before seeing a new one, drives people crazy.

1 power everything off
2 plug pc into router
3 plug router into Speedstream
4 power up Speedstream, wait 30 seconds
5 power up router, wait 30 seconds
6 power up pc and pop open a web browser

Then you will know if you need to do more troubleshooting.

0

Often they will only remember one MAC address and need to be rebooted before seeing a new one...

True- that does happen; do as w1r3sp33d suggested in that respect.

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.