0

Hello every body,

I have difficulty connecting to internet. This happened suddenly; I had no problem connecting to interne and suddenly this happened! I can not ping my local host:
Here is the result of ipconfig:

Connection specific-DNS suffix……………….usc.edu



Ethernet adapter Local Area Connection:


Connection-specific DNS Suffix  . : usc.edu
IP Address. . . . . . . . . . . . : 128.195.86.224
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.192
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::213:d3ff:fe03:af55%4
Default Gateway . . . . . . . . . : 128.195.86.193



Connection-specific DNS Suffix  . : usc.edu
IP Address. . . . . . . . . . . . : 2002:80c3:56de::80c3:56de
Default Gateway . . . . . . . . . :


Tunnel adapter Automatic Tunneling Pseudo-Interface:


Connection-specific DNS Suffix  . : usc.edu
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::5efe:128.195.86.224%2
Default Gateway . . . . . . . . . :

I was tryling several things as below:
1.renewing and releasing IP address
2.rebooting machine
3.runnig “winsock repair”
4. uninstalling and installing the network adapter
5. connecting a different machine to the same cable and it was working so problem is not with the internet or cable.

None of them worked

Last, I ran the diagnosis test and I got several failure,
Here is the report of the test:

- Network Adapters
FAILED
- [00000010] Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (FAILED)
Caption = [00000010] Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
DatabasePath = %SystemRoot%\System32\drivers\etc
+ DefaultIPGateway = 128.195.86.193(Same Subnet) (FAILED)
Description = Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC - Packet Scheduler Miniport
DHCPEnabled = TRUE
DHCPLeaseExpires = 12:45:09 PM 1/15/2008
DHCPLeaseObtained = 9:45:09 AM 1/15/2008
+ DHCPServer = 172.17.64.124 (PASSED)
DNSDomain = uci.edu
DNSEnabledForWINSResolution = FALSE
DNSHostName = YOUR-9EDDA0065B
+ DNSServerSearchOrder (FAILED)
DomainDNSRegistrationEnabled = FALSE
FullDNSRegistrationEnabled = TRUE
GatewayCostMetric = 20
Index = 10
+ IPAddress = 128.195.86.224 (FAILED)
IPConnectionMetric = 20
IPEnabled = TRUE
IPFilterSecurityEnabled = FALSE
IPSecPermitIPProtocols = 0
IPSecPermitTCPPorts = 0
IPSecPermitUDPPorts = 0
IPSubnet = 255.255.255.192
IPXEnabled = FALSE
MACAddress = 00:13:D3:03:AF:55
ServiceName = RTL8023xp
SettingID = {16330729-9D20-492F-92A0-60085AF865C0}
TcpipNetbiosOptions = 0
TcpMaxDataRetransmissions = 5
WINSEnableLMHostsLookup = TRUE
+ [00000019] Microsoft TV/Video Connection
+ [00000026] TAP-Win32 Adapter V8
+ DNS Servers
FAILED
+ Default Gateways
FAILED
+ DHCP Servers
PASSED
+ IP Address
FAILED
WINS Servers
+ Network Clients

Could you help me know what else I need to do?

Edited by happygeek: fixed formatting

2
Contributors
1
Reply
3
Views
9 Years
Discussion Span
Last Post by roleo
0

You already have the answer from your own info; the network card has failed. Just replace it.

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.