0

i hav 2 pc linked in my local network.
both are using same os (XP Media Center Edition)
both hav their shared folder. n both had map each other's shared folder to drive (z:). (like usual, 'reconnect on logon' is checked)

however, i encounter some logon problem last few days..
d windows logon very slow (hang at welcome screen, displaying 'Loading Your Persnal..')
after i turn Verbose on and i get it is hang while executing wlnotify.dll
more seriously.. even after i wait for around 2 minutes.. (for it to log into desktop) it display nothing in d desktop, even Start taskbar also missing.. it just hang with an empty desktop about 5-10 minute before it can slowly starting d Start taskbar followed wif my prog

1st, i thought it was infected by viruses.. (after check, it is not.)

2nd, i thk that it might be d OS prob.. (hence, i workaround with it about 3 days!!!)

finally, i found somethg.. when i disable/uncheck the 'Reconnect on logon' (at Mapping Network Drive) n i reboot.. it boots normally.. about 30sec only it take to login to the desktop..

however, i wonder y my other pc can logon normally wif d 'Reconnect on logon' checked without any prob??

what is my prob?? anyone expert or had experience wif tis b4 pls help!!!
anyone hav their suggestion to solve tis probs also.. pls help.. Reply!!
i had worakaround wif tis d 4th days.. (in act, i jus reformat my pc last week T.T)

2
Contributors
2
Replies
3
Views
11 Years
Discussion Span
Last Post by rangerevo8
0

Check the line between the two computers, verify all the credentials are correct (IE login/password and destination drive) it sounds to me like it's just a simple hangup in the connection itself. Check those, and get back to us

0

Check the line between the two computers, verify all the credentials are correct (IE login/password and destination drive) it sounds to me like it's just a simple hangup in the connection itself. Check those, and get back to us

i hav check the line and all the credentials.. all works properly..
act.. it works normally when i connecting to these shared drive.. connected in 1-2 seconds..
it jus cant map it to a drive and select 'Reconnect on logon'.. tismake my windows logon hang and does not startup.. takes 5-10 minute more..

hwever, when i uncheck tat 'Reconnecting...', d windows logon normally.. and after tat i can manually map it to my drivelike usuall..
it jus need mw to manually doing i

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.