0

This is driving me whacky...
My situation:
Cable ISP, Linksys Wireless Router, WinXP Pro...
Recently moved to new home.. Cable modem and wireless router are on ground floor, my desktop on second floor...
Windows shows me connected under Network Connections, with a strong signal...
Ipconfig gives me all the normal stuff... IP, gateway, etc. I've released it and it renew's just fine....
However, I can NOT ping the router at all... Times out...
Any ideas appreciated...
thx

2
Contributors
2
Replies
3
Views
10 Years
Discussion Span
Last Post by grindy
0

I have noticed that linksys is very picky when it comes to using XP's built in features expecially if you are using other linksys items like the wireless cards or usb adapters. I had a similar problem where I would get a signal using windows wierless network tools but when i would try to access the internet it would time out and say file not found or that there was no internet connection.

As soon as I used the linksys software it seemed to work fine. You might give that a try.

Let me know if any of that helps.

0

I have noticed that linksys is very picky when it comes to using XP's built in features expecially if you are using other linksys items like the wireless cards or usb adapters. I had a similar problem where I would get a signal using windows wierless network tools but when i would try to access the internet it would time out and say file not found or that there was no internet connection.

As soon as I used the linksys software it seemed to work fine. You might give that a try.

Let me know if any of that helps.

I guess it's worth a try... Although before I moved it worked fine with Windows managing it...
But thx, I may try that...

This topic has been dead for over six months. Start a new discussion instead.
Have something to contribute to this discussion? Please be thoughtful, detailed and courteous, and be sure to adhere to our posting rules.